Rabu, 25 Mei 2016 | 2:50pm

Aksi lagak ngeri Fattah Amin terjun bangunan

PELAKON, Fattah Amin pada majlis previu kempen Syukur Selalu Ramadan TV3 & TV9 di ibu negara, semalam. - Foto Mahzir Mat Isa
PELAKON, Fattah Amin pada majlis previu kempen Syukur Selalu Ramadan TV3 & TV9 di ibu negara, semalam. - Foto Mahzir Mat Isa

KUALA LUMPUR: Demi membuktikan dirinya serba boleh, aktor tinggi lampai, Fattah Amin, 26, sanggup melakukan sendiri aksi lagak ngeri dalam filem terbaharunya, KL Special Force.

Dalam filem itu, Fattah perlu lasak termasuk melakukan aksi lagak ngeri berisiko tinggi seperti terjun dari bangunan.

"Pengarah memberi kebebasan kepada saya sama ada mahu melakukannya atau tidak.

"Walaupun menyedari ada risiko yang menanti, saya tetap mahu mencuba. Bukanlah saya mahu membuktikan sesuatu, tetapi ramai yang tidak yakin saya mampu melakukan adegan lasak.

"Mungkin mereka lihat wajah 'jambu' saya hanya sesuai untuk watak romantik. Disebabkan itulah saya terima cabaran melakukan sendiri aksi lagak ngeri...Sampai bengkak lutut saya," katanya ketika ditemui pada majlis previu kempen Syukur Selalu Ramadan TV3 & TV9 di ibu negara, semalam.

Pada majlis itu, Fattah yang mula dikenali dalam drama bersiri Playboy Itu Suamiku turut diumumkan sebagai duta kempen Syukur Selalu bersama enam selebriti lain iaitu Amar Asyraf, Fasha Sandha, Uqasha Senrose, Hafidz Roshdi, Janna Nick dan Raja Afiq.

Semua artis terbabit akan menemui peminat di lokasi terpilih sepanjang Ramadan.

Fattah berkata, pengarah filem Kl Special Force, Syafiq Yusof bagaimanapun menyediakan pelakon aksi lagak ngeri profesional jika dia tidak yakin melakukannya.

Dalam filem arahan anak Datuk Yusof Haslam itu, Fattah melakonkan watak anggota polis bernama Zul.

Sementara itu, ditanya apakah dia merancang menghasilkan single duet bersama kekasih hati, Sherry Ibrahim yang baru-baru muncul naib juara program realiti, Gempak Superstar, Fattah berkata: "Walaupun kami di bawah pengurusan yang sama, namun setakat ini belum ada perancangan untuk merakamkan lagu duet dengan Sherry.

"Bagaimanapun kalau ada peluang, saya tak kisah menyanyi bersamanya," katanya yang pernah menghasilkan single sebelum ini.

Berita Harian X