X
Ahad, 15 Januari 2017 | 3:36pm

Suspek tetak pemandu Annuar Musa diburu

KETUA Polis Kelantan Datuk Dr Ab Rahman Ismail.- Foto NSTP
KETUA Polis Kelantan Datuk Dr Ab Rahman Ismail.- Foto NSTP

KOTA BHARU: Seorang suspek lelaki berumur lewat 30-an diburu bagi membantu siasatan kes tetak seorang pemandu peribadi Ahli Parlimen Ketereh, Tan Sri Annuar Musa.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Dr Ab Rahman Ismail, berkata ketika kejadian pada jam 12 tengah malam, 13 Januari lalu, mangsa ditetak di rumah suspek di Cabang Tiga Haji Musa Bukit Marak.

"Mangsa dikatakan pergi ke rumah suspek secara bersendirian untuk menuntut bayaran berikutan suspek didakwa mencuri telefon bimbit milik anak Tan Sri Annuar Musa.

"Kemudian berlaku pertengkaran di antara suspek dengan mangsa menyebabkan suspek yang tidak berpuas hati terus menyerang dengan menggunakan parang.

"Mangsa cedera di lengan serta paha kanan dan dibawa ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII) untuk mendapatkan rawatan dan berada dalam keadaan stabil," katanya ketika ditemui di Ibu Pejabat Kontinjen di sini, hari ini.

Ab Rahman memaklumkan pihaknya kini giat memburu suspek dan mengharapkan supaya orang ramai tampil memberikan maklumat.

"Kita harap pihak keluarga suspek memberikan kerjasama sepenuhnya untuk memudahkan siasatan. Kes disiasat mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan iaitu dengan sengaja menyebabkan cedera parah menggunakan senjata," katanya.

Berita Harian X