Sabtu, 24 Disember 2016 | 7:46pm

TERKINI: Bayi kembar antara 4 maut nahas di Tampin

KEADAAN kenderaan yang remuk mengakibatkan 4 orang meninggal dunia
KEADAAN kenderaan yang remuk mengakibatkan 4 orang meninggal dunia

TAMPIN: Empat sekeluarga termasuk dua bayi kembar berusia satu tahun maut dalam kemalangan membabit dua kenderaan di Jalan Tampin-Gemas di sini.

Penguasa Kanan Bomba II, Balai Bomba dan Penyelamat Tampin, Roslan Sahrani, berkata dalam kejadian jam 3.20 petang tadi, kereta Proton Saga yang dinaiki enam sekeluarga dipercayai terbabas sebelum melanggar sebuah kereta Proton Persona yang dipandu seorang lelaki yang berusia 62 tahun yang datang dari arah bertentangan.

"Yang maut di tempat kejadian adalah pemandu kereta itu yang berumur 37 dan seorang wanita berumur lingkungan 60 tahun, manakala dua daripada tiga bayi kembar setahun yang turut berada dalam kereta Proton Saga itu meninggal dunia di Hospital Tampin ketika mendapatkan rawatan.

"Pemandu Proton Persona pula patah kaki dan dirawat di hospital yang sama," katanya kepada BERNAMA di sini.

Mangsa yang maut adalah Mohd Fadzil Jusoh, 37; Nazipah Chik, 60; dan dua anak Mohd Fadzil iaitu Muhd Farhan dan Nur Farhana, masing-masing berusia setahun.

Mangsa yang cedera ialah isteri dan anak Mohd Fadzil iaitu Wan Suhana Wan Abdul Latif, 33, dan Muhd Fahimi, setahun serta pemandu Proton Persona, Abdullah Lebai Abas, 62.

Enam sekeluarga itu beralamat di Kampung Batu 4, Binjai, Kemaman, Terengganu.

Bomba yang menerima panggilan kecemasan jam 3.26 petang mengambil masa kira-kira tiga minit untuk mengeluarkan pemandu Proton Saga yang tersepit di tempat duduk pemandu.

"Ketika kami sampai ada mangsa daripada Proton Saga sudah dikeluarkan oleh orang ramai manakala pemandunya berada dalam kereta dan telah disahkan meninggal dunia oleh pegawai perubatan," katanya. - BERNAMA

Berita Harian X