Isnin, 26 Februari 2024 | 7:43pm
Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan WHB, Datin Paduka Norazlina Zakaria (depan tengah) bersama pasukan yang bertanding pada Kejohanan Boling Jemputan Worldwide Environment 2024 di Sunway Megalanes, Petaling Jaya, hujung minggu lalu. - Foto ihsan Bahagian Alam Sekitar, Kumpulan Syarikat Worldwide Holdings Berhad (WHB)
Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan WHB, Datin Paduka Norazlina Zakaria (depan tengah) bersama pasukan yang bertanding pada Kejohanan Boling Jemputan Worldwide Environment 2024 di Sunway Megalanes, Petaling Jaya, hujung minggu lalu. - Foto ihsan Bahagian Alam Sekitar, Kumpulan Syarikat Worldwide Holdings Berhad (WHB)

Kejohanan Boling Jemputan Worldwide Environment 2024 meriah

PETALING JAYA: Kejohanan Boling Jemputan Worldwide Environment 2024 di Sunway Megalanes, pusat beli belah Sunway Pyramid, di sini, hujung minggu lalu meriah dengan penyertaan 41 pasukan.

Kejohanan anjuran Bahagian Alam Sekitar, Kumpulan Syarikat Worldwide Holdings Berhad (WHB) itu menyaksikan penyertaan hampir 200 pemain mewakili pelbagai jabatan dan agensi kerajaan negeri serta Persekutuan di Selangor serta organisasi media.

Antaranya adalah Jabatan Pengurusan Sisa Pepejal Negara (JPSPN), Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam (SWCORP), Pihak Berkuasa Pembangunan Tenaga Lestari (SEDA) Malaysia, Malaysian Green Technology and Climate Change Corporation (MGTC), Tenaga Nasional Berhad (TNB).

Selain itu, Unit Perancang Ekonomi Selangor (UPEN), Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor, Pejabat Perbendaharaan Negeri Selangor, Jabatan Alam Sekitar Negeri Selangor dan Jabatan Perhutanan Negeri Selangor.

Turut mengambil bahagian wakil dari pihak berkuasa tempatan (PBT) dan pejabat daerah Selangor serta wakil media daripada Berita Harian (BH), New Straits Times (NST), BERNAMA, Sinar Harian dan Media Selangor.

Kejohanan kali ini menawarkan hadiah keseluruhan bernilai RM2,550 selain cabutan bertuah.

Johan bagi kategori berpasukan menjadi milik JPP Strike dari Majlis Bandaraya Diraja Klang (MBDK) dengan jatuhan 2,359 pin, manakala tempat kedua dan ketiga masing-masing dimenangi PADU X dari Unit Perancang Ekonomi Negeri Selangor (UPEN SPBT) dengan jatuhan 2,231 pin serta BERNAMA Digital (1,976).

Hadiah pertama bagi kategori jatuhan pin terbanyak lelaki dimenangi Mohd Ikhzal dari JPP Strike dengan 640 jatuhan pin manakala kategori wanita dikuasai Norhayati Mohd Ali dari Majlis Perbandaran Hulu Selangor dengan jatuhan 511 pin.

Kejohanan turut menyaksikan dua peserta yang membawa pulang hadiah khas bagi balingan lima strike berturut-turut dalam satu permainan iaitu wakil JPP Strikes, Shahril Hafiz dan Mohd Zaki (Strike Bowl UPEN SPBT)

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan WHB, Datin Paduka Norazlina Zakaria berkata kejohanan boling Worldwide Environment kali terakhir dianjurkan pada 2019 sebelum pandemik COVID.

Katanya, ia adalah salah satu platform untuk meraikan kolaborasi selain mengukuhkan jaringan kerjasama antara Worldwide dengan agensi dan jabatan kerajaan serta organisasi media.

"Penganjuran semula kejohanan ini juga adalah sebagai tanda penghargaan kepada semua pihak yang banyak membantu urusan kerja dan operasi perniagaan, serta memberi sokongan berterusan kepada WHB khususnya di bahagian Pengurusan Alam Sekitar," katanya.

Berita Harian X