Ahad, 5 Mei 2024 | 9:58pm
Pemain Pahang, Nor Azam Azih (kiri) diasak pemain Putrajaya Athletic, Indra Putra Mahayuddin pada aksi persahabatan malam tadi. - Foto Sri Pahang
Pemain Pahang, Nor Azam Azih (kiri) diasak pemain Putrajaya Athletic, Indra Putra Mahayuddin pada aksi persahabatan malam tadi. - Foto Sri Pahang

Sri Pahang sudah sedia 'mengganas'

KUANTAN: Pengendali Sri Pahang FC, Fandi Ahmad gembira apabila menamatkan aksi pramusim terakhir dengan kemenangan besar 6-1 ke atas Putrajaya Athletic FC di Stadium Majlis Perbandaran Temerloh, malam tadi.

Legenda bola sepak Singapura itu, berkata kemenangan itu diyakini memberi suntikan semangat kepada anak buahnya menjelang aksi pembuka tirai Liga Super berdepan Kelantan Darul Naim (KDN) FC, 11 Mei ini.

"Sebaik berakhir lima perlawanan pramusim ini, saya lihat segalanya sudah siap sedia kecuali menamakan kesebelasan utama yang memerlukan penelitian dalam memberikan yang terbaik.

"Oleh itu saya harap mereka yang berada dalam skuad utama dapat mempamerkan persembahan yang terbaik untuk mengutip tiga mata pada perlawanan pertama nanti," katanya.

Mengulas kemenangan besar ke atas Putrajaya Athletic itu, Fandi mengakui pada separuh masa pertama anak buahnya tidak berada pada prestasi meyakinkan dan kurang agresif.

"Pemain terlalu mengikut corak permainan lawan dan tiada aksi menyerang hingga membenarkan lawan menjaringkan satu gol.

"Namun pada babak kedua mereka bangkit dengan persembahan meyakinkan dan memastikan kemenangan besar ke atas lawan.

"Daripada lima aksi pramusim, Sri Pahang hanya tewas sekali dan sudah pasti keputusan positif itu melonjakkan semangat pemain," katanya.

Berita Harian X