Ahad, 16 April 2023 | 12:45pm
Jurgen Klopp memberi amaran yang Liverpool kendaliannya akan berusaha memburu tiket Eropah dalam baki perlawanan Liga Perdana Inggeris musim ini. - Foto AGENSI
Jurgen Klopp memberi amaran yang Liverpool kendaliannya akan berusaha memburu tiket Eropah dalam baki perlawanan Liga Perdana Inggeris musim ini. - Foto AGENSI

Kami tidak rugi apa-apa - Klopp

LIVERPOOL: Jurgen Klopp memberi amaran yang Liverpool kendaliannya akan berusaha memburu tiket Eropah dalam baki perlawanan Liga Perdana Inggeris musim ini.

Berbeza dengan musim lalu yang menyaksikan mereka di ambang empat kejuaraan pada peringkat ini, kali ini The Reds tampil tanpa sebarang sasaran selain memburu kelayakan Eropah - 12 mata ketinggalan untuk Liga Juara-Juara Eropah dan bersaing sengit untuk kedudukan ke Liga Europa.

"Kami tidak akan rugi apa-apa, kami di kedudukan yang kami tidak ingini, jadi kami perlu menerimanya.

"Kami perlu mencuba perkara baharu. Apa yang kami cuba tidak menjadi atau kurang konsisten," kata Klopp.

Liverpool mengharungi lima perlawanan tanpa kemenangan sejak membelasah Manchester United 7-0 pada awal Mac - keputusan yang tidak menggambarkan musim mereka, seperti kemenangan 9-0 ke atas Bournemouth 9-0 pada Ogos.

Bournemouth membalas dendam ke atas skuad Klopp dengan kemenangan 1-0 bulan lalu, perlawanan pertama Liverpool selepas menewaskan United di Anfield, dan disusuli dengan kekalahan kepada Real Madrid serta Manchester City sebelum seri dengan Chelsea dan Arsenal.

"Selepas 7-0 saya tidak pasti jika anda tahu untuk menangani keadaan selepas itu. Anda rasa yang semuanya baik, sudah mula menjaringkan gol, kemudian anda sedar ia tidak seperti diharapkan.

"Menang 2-0 lima kali berturut-turut lebih baik daripada itu. Ia musim yang amat pelik, kami akur ia bukan musim terbaik kami, tetapi dengan dua kemenangan paling besar dalam sejarah kelab.

"Ia ganjil. Ia membuktikan yang kami mampu melakukannya tetapi tidak dilakukan setiap minggu. Itu masalah utama kami musim ini," katanya. - AGENSI

Berita Harian X