Selasa, 11 April 2023 | 2:02pm
RATUSAN kampit beras yang sedia diagihkan kepada penduduk kampung Mane. - Foto @oltsport_ @FootballFactly
RATUSAN kampit beras yang sedia diagihkan kepada penduduk kampung Mane. - Foto @oltsport_ @FootballFactly

Mane sumbang ratusan kampit beras kepada penduduk kampung

DAKAR: Sempena Ramadan kali ini, bintang Bayern Munich, Sadio Mane meneruskan sikap pemurah dengan menyumbang ratusan kampit beras kepada penduduk kampungnya di Bambali.

Ia adalah antara sebahagian usahanya bagi memastikan golongan kurang berkemampuan dapat menjalani ibadah itu dengan lebih sempurna, dengan pemain terkenal itu menyumbang beras kepada setiap isi rumah.

Dalam foto yang tersebar di media sosial, wakil bekas bintang Liverpool itu memantau proses pengagihan bagi memastikan ia berjalan lancar dan setiap penduduk di kampung Mane mendapat jumlah bantuan yang sama.

Mane baru-baru ini kembali pulih daripada kecederaan dan berharap dapat menamatkan kempen dengan cemerlang ketika gergasi Jerman itu masih meneruskan cabaran dalam memburu kejuaraan Bundesliga dan Liga Juara-Juara.

Kecederaan itu menyaksikan tonggak Senegal terbabit terpaksa melupakan Piala Dunia 2022 di Qatar yang menyaksikan Singa Teranga mara ke pusingan 16.

Bagaimanapun, dia kembali beraksi di peringkat antarabangsa minggu lalu apabila membantu juara Afrika mara ke Piala Negara-Negara dengan menewaskan Mozambique. - AGENSI

Berita Harian X