Selasa, 26 March 2024 | 12:56pm
Air Kelapa Karta mengandungi 100 peratus air kelapa semula jadi. - FOTO Karta
Air Kelapa Karta mengandungi 100 peratus air kelapa semula jadi. - FOTO Karta

Air Kelapa Karta beri kesegaran waktu berbuka

AIR kelapa sering dianggap sebagai sumber semula jadi elektrolit, mineral, dan vitamin, menjadikannya pilihan popular untuk rehidrasi pada bulan Ramadan.

Mengandungi kira-kira 95 peratus air kelapa dan 5 peratus isi kelapa, air kelapa adalah sumber penghidratan yang baik selepas seharian berpuasa, ditambah dengan iklim panas atau semasa melakukan aktiviti berat.

Tubuh badan pastinya mahukan sesuatu yang menyegarkan bagi mengembalikan tenaga untuk beribadah, justeru Air Kelapa Karta adalah pilihan terbaik.

Air Kelapa Karta mengandungi air kelapa 100 peratus semula jadi dan bebas daripada bahan pengawet serta bahan tambahan tiruan.

Ia memberikan penghidratan penuh kerana mengandungi elektrolit dan vitamin C bagi mengembalikan tenaga selepas berbuka.

Image

Sesuai dijadikan minuman ketika berbuka puasa, Air Kelapa Karta memberi kesegaran kepada umat Islam selepas seharian berpuasa, di samping memberi manfaat kesihatan menyeluruh untuk meneruskan ibadah dan rukun Islam ketiga itu.

Air Kelapa Karta boleh diminum begitu sahaja ataupun digabungkan menjadi resipi yang boleh didapati di laman media sosial Karta seperti Karta Smoothie Kurma Kelapa, Karta Kopi Ais Kelapa, Karta Mangga Sagu, Karta Sate Lembu dan banyak lagi.

Image

Karta juga berkolaborasi dengan segmen makan Bahasa Melayu SAYS, Seismik Makan bagi mempelbagaikan resipi menggunakan Air Kelapa Karta seperti tomyam yang boleh ditonton di akaun Instagram Seismik Makan.

Selain itu, Karta turut bekerjasama dengan aplikasi Azan Clock yang memaparkan waktu solat di laman web Berita Harian bagi memudahkan anda untuk menyemak waktu solat sepanjang bulan Ramadan.

Air Kelapa Karta boleh didapati dalam pelbagai saiz iaitu 250 mililiter (ml), 330ml dan 1 liter bagi memberikan anda pilihan mengikut keperluan seisi keluarga.

Setiap 1 liter Air Kotak Karta bersamaan dengan empat biji kelapa yang memberikan nilai hebat berbanding membeli air kelapa di tempat lain.

Selain menikmati kelazatan Air Kelapa Karta, Karta memberi ganjaran duit raya sempena peraduan Karta Beli & Menang Sepanjang Bulan Suci yang berlangsung sehingga 30 April 2024 yang menawarkan duit raya sehingga RM23,000.

Image

Layari laman web Karta untuk membaca Terma & Syarat peraduan Karta Beli & Menang Sepanjang Bulan Suci.

Untuk menyertai peraduan Karta Beli & Menang Sepanjang Bulan Suci, ikuti langkah berikut:

Image

Air Kelapa Karta boleh didapati di platform beli-belah dalam talian atau pasar raya berhampiran.

Untuk maklumat lanjut mengenai promosi dan kemaskini terkini produk keluaran Karta, ikuti Karta di Facebook dan Instagram Karta Malaysia.

Berita Harian X