Selasa, 26 September 2023 | 3:32pm
Erra mohon orang luar tidak memperlekehkan perjalanan hidup seseorang kerana tidak tahu nasib yang bakal menimpa di kemudian hari.
Erra mohon orang luar tidak memperlekehkan perjalanan hidup seseorang kerana tidak tahu nasib yang bakal menimpa di kemudian hari.

Erra tak pernah keluar kenyataan isu perceraian Engku Emran

KUALA LUMPUR: Pelakon jelita, Erra Fazira, 49, meluahkan rasa kecewa terhadap satu hantaran di Facebook yang mendakwanya mengetahui sikap sebenar bekas suaminya, Engku Emran Engku Zainal Abidin, 48, susulan perceraiannya dengan Noor Nabila, semalam.

Erra berkata, dia tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan membabitkan bekas suaminya, selain menghormati privasi bapa kepada puteri tunggalnya, Engku Aleesya.

"Jangan macam ini. Nak sensasi pun, jangan buat fitnah. Saya tidak pernah memberi sebarang komen sebegini.

"Saya hormati privasi ayah kepada anak saya dan pasangan," katanya.

Erra berkongsi paparan skrin hantaran dipercayai di Facebook yang mendakwa Erra kononnya mendedahkan punca sebenar perceraian berlaku antara Engku Emran dan Noor Nabila.

Menurut Erra, dia memohon orang luar tidak memperlekehkan perjalanan hidup seseorang kerana tidak tahu nasib yang bakal menimpa di kemudian hari.

"Jangan persendakan perjalanan hidup seseorang bila mana kita sendiri tidak tahu nasib dan perjalanan kita kelak," katanya.

Semalam, Engku Emran melafazkan talak satu terhadap Noor Nabila di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur.

Sebelum ini, Noor Nabila memaklumkan dia dan Engku Emran bakal bercerai dalam waktu terdekat selepas suaminya itu menyatakan hasrat tidak meneruskan rumah tangga yang dibina sejak 2021.

Noor Nabila dan Engku Emran berkahwin pada 19 Mac 2021. Sebelum menikahi Noor Nabila, Engku Emran pernah mendirikan rumah tangga dengan Erra dan memiliki anak perempuan, Engku Aleesya.

Engku Emran pernah berkahwin dengan pelakon popular Indonesia, Laudya Cynthia Bella, namun tidak dikurniakan cahaya mata.

Sementara itu, Noor Nabila pernah berkahwin dengan pelakon, Sharnaaz Ahmad pada 31 Mac 2017 dan berpisah pada 9 Julai 2020.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan anak lelaki, Jebat Jayden.

Berita Harian X