Ahad, 26 Februari 2023 | 3:51pm
Sophia ketika ditemui pada sidang media Tonton Anugerah Drama Sangat (TADS) 2023 di IOI City Mall di sini, hari ini. Foto NSTP Affan Rostam
Sophia ketika ditemui pada sidang media Tonton Anugerah Drama Sangat (TADS) 2023 di IOI City Mall di sini, hari ini. Foto NSTP Affan Rostam

Dituduh 'kaki sondol', Sophia mahu fokus habiskan 'shooting' drama

PUTRAJAYA: Pelakon sensasi, Sophia Albarakbah, 30, mendakwa tidak terganggu dengan kontroversi mengaitkan dirinya sebagai 'penyondol' dalam rumah tangga Aliff Aziz dan Bella Astillah, seperti yang hangat diperkatakan netizen, baru-baru ini.

Sebaliknya, Sophia berkata, dia memberi tumpuan sepenuhnya kepada penggambaran drama Ku Akad Kau Dengan Bismillah yang berbaki dua minggu lagi.

"Baki tempoh penggambaran lagi satu minggu atau dua minggu. Sekarang, saya fokus di lokasi 'shooting'.

"Semua orang bekerja secara profesional. Semua fokus kepada kerja... Tiada orang mahu cakap mengenai perkara lain.

"Semua pelakon, kru dan pengarah bekerja kuat untuk drama ini. Harap orang ramai dapat menyokong drama ini sehingga tamat ditayangkan," katanya.

Mengulas mengenai drama Ku Akad Kau Denga Bismillah yang disiarkan TV3 itu, Sophia bersyukur mendapat maklum balas positif penonton.

"Pada mulanya, tidak jangka apa orang fikir mengenai drama ini. Rupa-rupanya, ramai orang suka. Gembira sebab sambutan baik daripada penonton.

"Kami sudah melalui pelbagai perkara. Kami bekerja kuat dan sehari hanya dapat tidur selama empat sehingga lima jam.

"Apabila orang ramai suka, saya berbangga dengan diri sendiri dan semua yang terbabit dalam drama ini. Fokus saya hanya terhadap penggambaran drama ini," katanya ditemui pada sidang media Tonton Anugerah Drama Sangat (TADS) 2023 di IOI City Mall di sini, hari ini.

Sementara itu, pihak pengurusan Sophia memaklumkan sedia memberi penjelasan mengenai kontroversi artis naungannya itu selepas penggambaran drama Ku Akad Kau Dengan Bismillah, berakhir.

Terdahulu, drama lakonan Aliff dan Sophia itu terutama babak 'sondol' di luar penggambaran, menarik perhatian ramai hingga menjadi bahan perdebatan dalam media sosial.

Dalam kes itu, Sophia didakwa cuba mengganggu keharmonian rumah tangga Aliff dan Bella melalui hantaran mesej dan panggilan kepada jejaka terbabit.

Isu bertambah hangat apabila Bella memuat naik tangkap layar perbualannya bersama individu dipercayai Sophia yang disyaki mengganggu rumah tangganya di Instagram (IG).

Berita Harian X