Ahad, 10 Januari 2021 | 1:00pm
Shuk sekali lagi diberi kepercayaan mengendalikan program realiti I Can See Your Voice Malaysia yang memasuki musim keempat. Foto IG Shuk Sahar
Shuk sekali lagi diberi kepercayaan mengendalikan program realiti I Can See Your Voice Malaysia yang memasuki musim keempat. Foto IG Shuk Sahar

Shuk suami penyayang

KUALA LUMPUR: Hampir goyah dek kontroversi konon wujud 'orang ketiga', penyampai stesen radio, Hot FM, Shuk Sahar bersyukur rumah tangga dibina dengan isteri tersayang, terus utuh.

Pada 20 Disember lalu, Shuk dan isterinya, Rossalennah Natassyiah Asshaferah meraikan ulang tahun kelima perkahwinan yang mengurniakan mereka dua cahaya mata.

Atas nikmat diberi, Shuk berterima kasih kepada isterinya yang setia bersama.

"Terima kasih isteri kerana hingga hari ini masih bersama. Dialah yang terus setia menguruskan makan pakai saya dan anak.

"Gelaran isteri bukan biasa untuk digalas wanita. Kalau orang kata lelaki selalu nampak gagah, tidak semestinya boleh dibandingkan dengan wanita bergelar isteri.

"Semoga 'kegagahan' isteri saya kekal ke Jannah. Kalaulah 'kegagahan' isteri dapat dilihat secara fizikal, barangkali isteri saya sudah tampak seperti ahli bina badan.

Keluarga bahagia Shuk dan isteri bersama dua anak mereka. Foto IG Shuk Sahar
Keluarga bahagia Shuk dan isteri bersama dua anak mereka. Foto IG Shuk Sahar

"Terima kasih kerana membahagiakan saya dan anak. Maaf atas kekurangan saya selama ini," katanya kepada BH Online.

Dalam perkembangan lain, Shuk atau nama sebenar, Mohammad Shukri Mohamed Sahar terus mendapat kepercayaan penerbit mengacarakan program popular.

"Tahun ini, masuk musim keempat saya mengacarakan program muzik misteri, I Can See Your Voice Malaysia.

"Alhamdulillah, rezeki masih berpihak kepada saya dan Sean Lee. Uji bakat pun sudah bermula.

"Saya berterima kasih kepada penerbit Mas Ayu yang memberi kepercayaan saya mengemudi pertandingan itu dari musim pertama lagi," katanya.

Mengendalikan Geng Pagi Hot FM bersama Fizie dan Shuib, Shuk terus memberi perhatian utama kepada tugas di stesen radio.

"Semuanya menyeronokkan dan istilah 'overshadow' (bersaing) antara kami tidak pernah wujud," katanya yang bersaing dalam program realiti, Muzikal Lawak Superstar melalui kumpulan Mashuk berganding dengan Mark Adam dan Achey.

Berita Harian X