Khamis, 16 March 2023 | 9:41am
Papan iklan Mamz di lebuh raya PLUS dan Lebuhraya Persekutuan.
Papan iklan Mamz di lebuh raya PLUS dan Lebuhraya Persekutuan.

Mamz raikan ejen, lantik Fizo Omar, isteri, anak jadi duta

PUTRAJAYA: Terus menghargai ejen yang menjadi nadi kekuatan empayar perniagaan, jenama produk kesihatan kanak-kanak berasaskan habbatus sauda, Mamz menganjurkan majlis Mamz Crazy Rich Night di Hotel Zenith, di sini, 11 Mac lalu.

Pada acara gilang gemilang itu, pengasasnya yang juga pasangan suami isteri, Ahmad Zulkifli Saad dan Mahirah Mohd Fazil berbangga meraikan 150 usahawan pada malam itu yang berjaya membuat jualan tertinggi tahun lalu.

Antara hadiah yang diserahkan kepada kumpulan usahawan itu ialah kereta Toyota Alphard berwarna putih sebagai ganjaran utama kepada 'top seller', pakej umrah, komputer riba, telefon bimbit dan sebagainya.

Kemuncak acara dipanggil Mamz Crazy Rich Night itu ialah pengumuman aktor dan ahli perniagaan, Fizo Omar bersama isteri, Fazeera Nazri Azrai dan anak, Wan Khaleeda sebagai duta jenama berkenaan.

Lebih manis, Fizo atau nama penuhnya Wan Hafizol Wan Omar turut mengumumkan isterinya yang kini hamil lapan bulan bakal melahirkan anak perempuan tak lama lagi.

Menurut, Ahmad Zulkifli, pemilihan Fizo dan angggota keluarganya dilihat bertepatan dengan jenama produk keluarannya.

"Fizo dan isterinya sendiri dilihat begitu tebal dengan sifat keibubapaan. Mereka seperti ibu bapa lain mengutamakan kesihatan dan keselamatan anak sekali gus menyemai kasih sayang bersama.

"Kami optimis pemilihan mereka dapat mencanakkan lagi keberadaan jenama ini," kata Ahmad Zulkifli. Jenama yang berdaftar di bawah syarikat Mamz Legacy Sdn Bhd dan beribu pejabat di Bandar Baru Bangi ini mula berada di pasaran sejak tahun 2017.

Malah hingga kini, jenama itu sudah mempunyai lebih 10,000 ejen.

"Kami bangga melihat kebangkitan ejen yang menjana pendapatan dan meneruskan kelangsungan hidup. Dari awal bertapak hingga awal tahun ini, sudah 10,000 rakyat yang rata-ratanya wanita berjaya membuat jualan atas talian di rumah saja.

"Kebanyakan daripada mereka berjaya mengubah status hidup dan meraih pendapatan tetap walaupun bergelar suri rumah. Pada acara berlangsung tempoh hari, Naemah Mohamad Fazil menjadi top seller 2022 dan dihadiahkan Toyota Alphard.

"Tahun lalu saja dia berjaya membuat jualan lebih daripada RM4 Juta, mampu menyelia lebih 3000 pasukan ejen di bawahnya dan membuka sebuah cawangan Mamz di Butterworth, Pulau Pinang," tambah Mahirah.

Hingga kini, jenama itu mengeluarkan rangkaian produk seperti Mamz Oil, Mamz Baby Cream, Mamz Gold, Mamz Momiz dan EmuneX."Dua produk yang laku keras ialah Mamz Oil berfungsi untuk merawat kahak dan selesema bayi, melegakan batuk dan merawat asma dan resdung.

"Kedua, Mamz Baby Cream untuk mengelakkan ekzema, mencegah kembung bayi, membantu anak tidur lebih lena selain melembapkan kulit bayi," kata Mahirah.

Mengenai sasaran tahun 2023, syarikat ini mensasarkan untuk membantu melahirkan lebih ramai usahawan dan membantu lebih ramai suri rumah dan wanita menjadi usahawan atas talian, seterusnya membantu menjana pendapatan tambahan buat keluarga masing-masing.

Latihan intensif bakal diberikan dan cara menjana jualan akan diajar sepenuhnya buat usahawan baru.

"Tak ketinggalan, tahun ini kami juga melancarkan lebih 40 papan iklan yang terpampang wajah Fizo, isteri dan anak sepanjang lebuh raya PLUS dan Lebuhraya Persekutuan, ini pastinya akan memudahkan usahawan membuat jualan segera." kata Mahirah.

Majlis turut dihadiri Personaliti Perniagaan yang terkenal seperti Sifu Jamal (Pengasas SifuBad Sdn Bhd), Datuk Faridah Hanim, (Pengasas Annems Leadership Solution ) dan Tuan Hanif Azmi (Personaliti Latihan Keusahawanan).Sementara itu, Fizo percaya rezeki lantikan sebagai duta ini rezeki tiga anaknya dan umpama durian runtuh.

Untuk rekod, selain Wan Khaleeda, Fizo juga mempunyai anak pertama, Wan Maryam hasil perkongsian perkahwinan pertamanya.

"Ini semua rezeki anak termasuk yang sedang dikandung isteri saya kini.Isteri saya disahkan mengandung anak kedua ini, di saat Wan Khaleeda baru berusia tiga bulan. Nama pun rezeki kami terima dengan lapang dada.

"Tapi saya sebagai suami dan bapa sejujurnya terkejut dengan berita kehamilan ini di saat Wan Khaleeda masih kecil dan memerlukan perhatian," kata Fizo.

Mengenai tawaran dan lantikan sebagai duta jenama itu, Fizo awalnya ragu-ragu menerimanya.

"Takut juga terima tawaran produk kesihatan seumpama ini. Jika tidak berkesan nanti orang akan salahkan kita pula.Dipendekkan cerita pada suatu hari, kakak saya ada datang ke rumah.

"Kakak memang sudah ada anak. Saya pun terus buka cerita, dapat tawaran untuk berkolaborasi dengan produk ini. Rupa-rupanya, kakak pun sudah lama menggunakannya sejak anak pertama lagi.

"Akuinya, ia memang bagus dan bebas bahan kimia. Tambah pula ada kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia, buat apa nak ragu.

"Kemudian saya sendiri menggunakan produk Mamz ini. Saya pun sudah jatuh hati dan akan sapu krim produk berkenaan ke atas badan Wan Khaleeda selepas mandi dan sebelum tidur.

"Krim bayi ini memang bagus, anak tidur lena dan bau pun segar sangat. Rasa nak cium je anak sepanjang hari." katanya.

Mengenai jantina anak ketiganya yang juga perempuan, Fizo hanya mampu bersyukur.

"Alhamdulilah, sekali lagi Allah memberi amanah kepada saya untuk menjaga seorang lagi puteri. Kehadiran bakal puteri ini akan melengkapi hidup kami," kata Fizo sambil memberitahu isterinya bakal melahirkan anak mereka hujung Mei ini.

Berita Harian X