Rabu, 20 March 2024 | 6:23pm
Pengarah Negara HONOR Malaysia, Justin Li (kiri) bersama Timbalannya, Matthew Ng (kanan) menunjukkan telefon bimbit terbaharu ketika majlis pelancaran HONOR Magic6 Pro di Kuala Lumpur. - NSTP/HAIRUL ANUAR RAHIM
Pengarah Negara HONOR Malaysia, Justin Li (kiri) bersama Timbalannya, Matthew Ng (kanan) menunjukkan telefon bimbit terbaharu ketika majlis pelancaran HONOR Magic6 Pro di Kuala Lumpur. - NSTP/HAIRUL ANUAR RAHIM

HONOR Magic6 Pro dilancarkan secara rasmi, RM4,499

KUALA LUMPUR: HONOR Malaysia secara rasminya melancarkan HONOR Magic6 Pro di pasaran tempatan, edisi terbaru yang telah mendapat sambutan luar biasa dengan penjualan promosi 'early bird' yang habis sebelum acara ini.

HONOR Magic6 Pro, yang diperkenalkan pada harga RM4,499, menawarkan promosi pra-pesanan yang menggiurkan dengan hadiah percuma bernilai sehingga RM1,960 bagi setiap pra-pesanan.

Dalam satu kenyataan, HONOR Malaysia berkata telefon pintar perdana ini telah menarik perhatian dan pujian dari pengguna serta pakar industri sebagai sebuah 'peranti pintar Magis'. Ia susulan penggunaan ciri kecerdasan buatan (AI) yang canggih dan inovatif.

HONOR Magic6 Pro hadir dengan teknologi terkini di berbagai aspek, termasuk layar yang mengesankan. Dilengkapi dengan HONOR NanoCrystal Shield, skrinnya sepuluh kali lebih kuat daripada kaca biasa dan bahkan lebih kuat daripada 'Corning Gorilla Glass'.

"Telefon pintar ini juga dilengkapi dengan bateri terbesar di pasaran, menggunakan bateri silikon karbon 2.0 berkapasiti 5,600mAh. Ini tidak hanya menawarkan hayat bateri yang lebih lama, tetapi juga mampu menjaga kestabilan bateri dalam suhu rendah," kata jurucakap HONOR.

Meskipun memiliki bateri berkapasiti besar, HONOR Magic6 Pro tetap mempertahankan reka bentuk yang ramping, memberikan keselesaan bagi pengguna. "Ia juga merupakan salah satu peranti dengan bateri terbesar dalam kelasnya di pasaran," tambahnya.

Selain itu, HONOR juga memperkenalkan Sistem Falcon Capture yang pertama bagi membantu pengguna menangkap objek bergerak dengan pantas dan jelas serta memberikan kejelasan gambar ultra-tinggi walaupun setelah zum dekat.

Komitmen HONOR kepada pengguna Malaysia telah dibuktikan dengan pertumbuhan pesatnya di negara ini. Dalam masa tiga tahun, syarikat ini telah membuka 70 kedai dan berjanji untuk membawa lebih banyak lagi inovasi di masa hadapan.

"Siri HONOR Magic telah diberikan pengiktirafan industri, dengan HONOR Magic V2 RSR Porsche Design dan HONOR Magic6 Pro RSR menjadi contoh yang menonjol. Fokus kami terhadap pengguna dan pelaburan besar dalam penyelidikan dan pembangunan (R&D) telah memberikan hasil yang memuaskan, dengan setiap produk baru kami mendapat sambutan yang hangat dari pengguna Malaysia," kata jurucakap HONOR.

Pengunjung melihat model telefon bimbit terbaharu Magic6 Pro ketika majlis pelancaran HONOR Magic6 Pro di Kuala Lumpur. - NSTP/HAIRUL ANUAR RAHIM
Pengunjung melihat model telefon bimbit terbaharu Magic6 Pro ketika majlis pelancaran HONOR Magic6 Pro di Kuala Lumpur. - NSTP/HAIRUL ANUAR RAHIM

Dengan pelancaran HONOR Magic6 Pro, HONOR terus berinovasi dan memberikan produk yang luar biasa kepada pangkalan pelanggan setia mereka.

Jenama ini menawarkan promosi pra-pesanan baharu mulai dari 20 hingga 27 Mac, di mana pelanggan dapat memiliki peranti ini dengan membayar deposit sebesar RM66 dan mendapatkan hadiah percuma bernilai hingga RM1,960. Hadiah percuma tersebut termasuk rebat deposit RM330 yang akan ditolak semasa pembayaran, serta Hadiah Bundle HONOR yang mencakup HONOR Watch 4, HONOR Earbuds X6, jaminan lanjutan setahun, dan Penggantian Retak Depan & Belakang selama 365 hari.

Berita Harian X