Isnin, 15 Mei 2023 | 1:47pm
JBL tawarkan pelbagai pilihan untuk peminat hiburan termasuk bilangan pemandu up-driver, bunyi keliling DTS:X 3D, pembesar suara keliling tanpa wayar yang boleh dilepaskan dan subwoofer.
JBL tawarkan pelbagai pilihan untuk peminat hiburan termasuk bilangan pemandu up-driver, bunyi keliling DTS:X 3D, pembesar suara keliling tanpa wayar yang boleh dilepaskan dan subwoofer.

JBL perkenal siri 'Sound Bar' paling terkini

KUALA LUMPUR: JBL, pakar audio dalam aplikasi profesional, kediaman, automotif, multimedia dan teknologi terhubung, melancarkan siri bar bunyi JBL baharu.

Ia sempena pameran "JBL Own Your Sound Experiential Roadshow" dari 17 hingga 21 Mei di IOI City Mall dengan kerjasama All IT Hypermarket.

Antara siri model baharu yang akan diperkenalkan sempena jelajah itu ialah JBL Bar 1300, JBL Bar 1000, JBL Bar 800, JBL Bar 500 dan JBL Bar 300.

Pengarah Urusan Global Best United (M) Sdn Bhd, Henry Yap berkata, Siri Bar JBL baharu membawa hiburan ke tahap yang terkini kerana teknologi ini menghasilkan kesan keliling dan ketinggian yang meletakkan orang ramai terus ke dalam aksi semasa mereka diabadikan dengan selesa di rumah. 

"Barisan ini menawarkan pelbagai pilihan untuk dipilih oleh peminat hiburan termasuk bilangan pemandu up-driver, bunyi keliling DTS:X 3D, pembesar suara keliling tanpa wayar yang boleh dilepaskan dan subwoofer," katanya di sini hari ini.

JBL juga adalah jenama audio gaya hidup di bawah Harman International, anak syarikat milik penuh Samsung Electronics Co Ltd, terkenal kerana penghasilan peralatan audio dengan bunyi yang unggul dan pengalaman audio yang mendalam untuk pengguna dan pasaran profesional.

Barisan pembesar suara profesional JBL digunakan di lebih separuh daripada panggung wayang dunia, stadium sukan, dan tempat muzik.

Barisan pengguna pembesar suara mudah alih, fon kepala, dan pembesar suara teater rumah adalah jenama yang paling pesat berkembang di planet ini untuk audiophiles, digital asli, atau e-atlet.

Sempena jelajah pameran berkenaan, sebuah bilik pengalaman bar bunyi direka khas untuk peminat bagi merasai dan menikmati bunyi dari JBL Bar 1300.

Selain itu terdapat juga aktiviti lain yang menyeronokkan untuk keluarga, termasuk Cakar Manusia, Cabaran Tarian, Produk Peribadi, dan Gatchapon dan lain-lain.

Beliau menambah, JBL membawa teknologi bunyi sekeliling generasi akan datang kepada pengalaman teater rumah dengan memberikan rasa 3D melalui pengembangan pada set bunyi sekeliling yang mantap dengan lapisan tambahan bunyi overhead.

Pengurus Pembangunan Perniagaan JBL Malaysia, Mitchell Wong berkata, JBL telah mencapai kejayaan dalam bunyi keliling tanpa wayar (TWS) dalam siri JBL Soundbar.

"Persediaannya mudah kerana meletakkan pembesar suara anda untuk kualiti bunyi yang optimum adalah mudah. Kedua-dua pembesar suara berkuasa bateri tanpa wayar boleh tanggal menggunakan bunyi keliling DTS:X 3D, Multibeam dan Dolby Atmos untuk mencipta pengalaman audio yang mendalam," katanya. 

Dengan sambungan yang dipertingkatkan dan kawalan yang mudah, hanya pautkan mana-mana rangkaian Bar JBL baharu dengan peranti berdaya pembantu suara dan minta Alexa, Google Assistant atau Siri untuk menstrim semua hiburan pilihan dengan serta-merta.

Setiap bar bunyi baharu juga membolehkan akses kepada lebih 300 perkhidmatan penstriman muzik dalam talian melalui AirPlay 2, Alexa MRM dan Chromecast terbina dalaman.

Pengguna juga boleh menikmati kandungan audio kegemaran, radio Internet dan podcast dalam definisi tinggi.

Berita Harian X