Rabu, 22 Januari 2020 | 8:46pm

HUAWEI Mate 30 Pro 5G akan datang tidak lama lagi!

TEKNOLOGI komunikasi membawa kemudahan tanpa henti kepada masyarakat. Buktinya, dari telegraf beralih kepada penggunaan telefon, kemudian telefon bimbit dan dari 1G ke 4G.

Kini, kita memasuki era 5G di Malaysia tetapi apakah kehebatan dan sebenarnya 5G? Mungkin masih ramai yang tidak mengetahuinya dan tertanya-tanya mengenainya.

Sebenarnya, 5G mempunyai banyak faedah bukan hanya kelajuan Internet yang lebih cepat tetapi juga membuka kunci potensi di seluruh industri seperti perubatan, pendidikan, pertanian, bandar pintar dan banyak lagi.

Teknologi baharu 5G menjanjikan perubahan dalam hidup kita dengan menghubungkan berjuta-juta peranti dan membolehkan segala-galanya menjadi kenyataan.

Pada 20 Januari 2020, Projek Demonstrasi 5G Malaysia dilancarkan, mempamerkan keupayaan teknologi 5G. Turut dilancarkan ialah teknologi HUAWEI 5G dan peranti 5G.

HUAWEI akan menjadi yang pertama memperkenalkan telefon pintar unggul 5G iaitu HUAWEI Mate 30 Pro 5G.

HUAWEI Mate 30 Pro 5G dilengkapi dengan ciri-ciri yang menakjubkan dan anda akan mempunyai keinginan untuk mendapatkan peranti itu.

Teknologi HUAWEI 5G lebih cepat daripada yang lain

Membawa bersama kejayaan kejuruteraan telefon pintar dan inovasi 5G ke dalam satu peranti berkuasa, HUAWEI Mate 30 Pro 5G adalah telefon pintar yang diluluskan SIRIM 5G yang pertama di Malaysia.

HUAWEI Mate 30 Pro 5G juga menempatkan 21 antena yang mana 14 antena menyokong semua rangkaian rangkaian 5G, secara global. Peganglah HUAWEI Mate 30 Pro 5G macam mana cara sekalipun dan anda masih dapat menikmati sambungan isyarat 5G yang stabil.

Istimewanya, HUAWEI Mate 30 Pro 5G dengan rangkaian 5G boleh mencapai sehingga 1.8mbps. Ini satu-satunya terpantas di Malaysia yang kita boleh pada telefon pintar.

Teknologi HUAWEI 5G mempunyai latensi rendah

HUAWEI Mate 30 Pro 5G adalah telefon pintar 5G sejati yang dikuasai oleh HUAWEI Kirin 990 5G SoC, membuka dunia 5G dan mengakses pengalaman sebenar dengan livestream ultra pantas dan lancar - latensi rendah.

Kualiti resolusi tinggi dan isyarat stabil pasti akan membuatkan anda mengaguminya.

Begitu juga apabila anda bermain permainan melalui pelayan jauh, ia adalah trend baharu tetapi anda memerlukan rangkaian yang berkualiti tinggi untuk menyokongnya.

Justeru, terima kasih kepada keupayaan 5G dari Kirin 990 5G SoC, HUAWEI Mate 30 Pro 5G kerana membolehkan anda menjadi penerima awal untuk menikmati Cloud Gaming bertingkat tinggi dengan latensi rendah.

Dengan HUAWEI Mate 30 Pro 5G dan rangkaian 5G, kita boleh mencapai ping lebih rendah pada 11ms-20ms manakala 4G adalah sekitar 40-60ms.

Dilengkapi dengan seni grafik CG6 Mali-G76 MC16 GPU di Kirin 990 5G SoC, ia mampu memproses imej yang besar dengan penggunaan lebih rendah tetapi memberikan hasil grafik lebih baik, sekali gus memberikan pengalaman permainan yang lebih baik!

Benar, untuk membolehkan pengguna menikmati hidup pintar, HUAWEI Vision TV direka untuk berfungsi merentas semua jenis peranti, termasuk telefon pintar dan sesuai dipakai.

Televisyen berintergrasi dengan platform HiLink, HUAWEI IOT untuk berfungsi sebagai pusat kawalan untuk 900+ peranti yang berfungsi dengan platform.

Visi HUAWEI disambungkan ke Internet dengan HUAWEI 5G CPE Pro. HUAWEI 5G CPE Pro menyediakan jalur lebar ultra kelajuan tinggi dan ciri Dual-Link pintar dan ia adalah satu kejayaan dalam penggunaan 5G, yang menyediakan akses jaringan 5G ke peranti pengguna.

HUAWEI HiLink dalam Visi HUAWEI membolehkan 5G CPE Pro untuk menyambung ke mana-mana rangkaian dengan hanya satu klik.

Pengguna boleh menikmati komunikasi visual definisi ultra tinggi dan menenggelamkan interaksi multimedia dengan Visi HUAWEI dan HUAWEI 5G CPE Pro.

Satu kunci untuk membuka pengalaman 5G

Tambahan, daripada 47 negara di dunia yang mempunyai 5G secara komersil, majoriti rangkaian 5G negara seperti China, Jerman, United Kingdom, Dubai dan Itali.

Ini bermakna apabila anda menggunakan HUAWEI Mate 30 Pro 5G, anda boleh menikmati sambungan rangkaian 5G yang lebih stabil. Selain itu, anda juga boleh menikmati sambungan 5G yang lebih cepat dan stabil dengan pembekal rangkaian anda.

HUAWEI Mate 30 Pro 5G - Telefon pintar 5G sejati

HUAWEI Kirin 990 5G menyokong komunikasi bersih 2G / 3G / 4G / 5G penuh, 5G NSA (rangkaian tidak berdiri sendiri) dan 5G SA (rangkaian tersendiri).

Sementara itu, di rangkaian 5G masa depan, akan ada peralihan lancar kepada seni bina SA, jadi pengguna tidak perlu mengganti telefon mereka apabila menggunakan HUAWEI Mate 30 Pro 5G.

HUAWEI Mate 30 Pro 5G mempunyai spesifikasi yang sama sahaja dengan Mate 30 Pro yang biasa.

Membezakan dua peranti ini adalah cip paling canggih Kirin 990 5G yang dikatakan mempunyai Image Signal Processing (ISP) dan kemampuan kecerdasan buatan yang lebih hebat.

Secara tidak langsung meningkatkan kemampuan dan prestasi kamera peranti ini.

Ia juga tampil dengan rekaan kamera berbentuk bulat di bahagian belakang yang mengandungi empat kamera iaitu 40MP Kamera SuperSensing, 40MP Kamera Cine, 16MP Kamera Ultra Wide Angle dan 8MP Kamera Telephoto.

Pada skrin peranti ini juga terdapat takuk lebih kecil yang memuatkan kamera swafoto, pemancar infra merah dan sensor tiga dimensi bagi melakukan imbasan wajah.

Fungsi tambahan lain adalah Air Gesture yang mengawal tatalan skrin dan menangkap paparan skrin dengan arahan tangan tanpa menyentuh skrin.

Dengan kedatangan era 5G, teknologi HUAWEI 5G membawa kejutan yang nyata kepada kehidupan seharian, membolehkan kita mengalami kegembiraan dengan sambungan 5G berkelajuan tinggi dan latensi rendah.

Jika anda ingin menikmati pengalaman 5G sebenar, HUAWEI Mate 30 Pro 5G sudah pasti pilihan terbaik.

Selepas mengalami 5G di Langkawi, HUAWEI 5G masih pilihan terbaik anda.

Yang pasti, era 5G di sini dan HUAWEI 5G masih pilihan terbaik anda.

Untuk mengetahui maklumat lebih lanjut mengenai HUAWEI Mate 30 Pro 5G, klik di sini sekarang.

Berita Harian X