Rabu, 31 Januari 2024 | 10:05pm
Datuk Ahmad Nazim Abd Rahman.
Datuk Ahmad Nazim Abd Rahman.

Ahmad Nazim lepas jawatan Ketua Eksekutif LTAT

KUALA LUMPUR: Lembaga Pengarah Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) mengumumkan pengunduran Ketua Eksekutifnya, Datuk Ahmad Nazim Abd Rahman berkuatkuasa hari ini.

LTAT dalam satu kenyataan, berkata Ahmad Nazim Abd Rahman telah menjadi sebahagian daripada pertumbuhan organisasi itu dengan kepimpinannya yang membawa kejayaan ketara termasuk pelancaran Pelan Strategik LTAT 2023 - 2025 (MAMPAN25).

"Wawasan strategik dan komitmen yang tidak berbelah bahagi beliau telah memacu LTAT ke tahap baharu ke arah menjadi dana simpanan yang mampan," katanya.

Pengerusi LTAT, Jeneral (Bersara) Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor, berkata organisasi itu memuji usaha Ahmad Nazim dalam memastikan LTAT dan kepentingan pemegang kepentingannya, khususnya penyumbang, bukan sahaja terpelihara, malah akan terus berkembang.

"Bagi pihak Pengarah Lembaga Pengarah LTAT, serta pengurusan dan kakitangan, saya ingin mengucapkan terima kasih. kepada Ahmad Nazim di atas dedikasi dan sumbangannya yang luar biasa kepada LTAT dan kumpulan syarikatnya sepanjang tempoh perkhidmatannya.

"Kami mendoakan yang terbaik untuk beliau. Ketika kami memulakan pencarian untuk Ketua Eksekutif baharu, kami kekal fokus untuk melaksanakan keutamaan strategik kami dan menyampaikan nilai kepada pemegang taruh," katanya.

Dalam kenyataan sama, Ahmad Nazim turut merakamkan penghargaan di atas peluang untuk menerajui LTAT.

"Adalah satu keistimewaan untuk berkhidmat sebagai Ketua Eksekutif LTAT.

"Saya amat berbangga dengan apa yang telah kami capai bersama sebagai satu pasukan, dan saya yakin bahawa organisasi berada pada kedudukan yang baik untuk kejayaan berterusan pada masa hadapan," katanya.

Berita Harian X