Ahad, 4 Jun 2023 | 11:47am
KMI Healthcare menyediakan penjagaan kesihatan berkualiti dan perkhidmatan yang cekap pada harga mampu milik
KMI Healthcare menyediakan penjagaan kesihatan berkualiti dan perkhidmatan yang cekap pada harga mampu milik

KMI Healthcare tinjau peluang bina hospital di Perlis

KUALA LUMPUR: Cabang penjagaan kesihatan TDM Bhd iaitu Kumpulan Medic Iman Sdn Bhd (KMI Healthcare) menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis (SEDC Perlis) bagi pembangunan perkhidmatan kesihatan di Perlis.

Menurut satu kenyataan bersama, kedua-dua pihak berhasrat untuk meneroka peluang pembangunan hospital atau kemudahan kesihatan swasta di negeri Perlis.

"Butiran lanjut akan ditentukan selepas penyelidikan lebih teliti oleh kedua-dua pihak," katanya.

Ketua Pegawai Eksekutif KMI Healthcare, Dr Rayney Azmi Ali, berkata Perlis dipilih atas permintaan masyarakat setempat dan juga saranan kerajaan negeri.

"Selain itu, ia juga adalah sebahagian daripada rancangan pembangunan strategik lima tahun KMI Healthcare untuk membangunkan perniagaan kesihatan kami agar lebih berdaya saing," katanya.

Beliau juga berkata, syarikat mahu mengimbangi kedudukan hospital di Pantai Timur Malaysia khususnya di bandar-bandar besar seperti Kuala Terengganu dan Kuantan.

Tidak lama lagi, ia juga akan diperluaskan ke Kemaman dan Kelantan, tambah beliau.

KMI Healthcare kini mengendalikan lima hospital pakar iaitu KMI Kuala Terengganu Medical Centre di Kuala Terengganu, KMI Kuantan Medical Centre di Kuantan, KMI Taman Desa Medical Centre di Kuala Lumpur, KMI Kelana Jaya di Petaling Jaya dan KMI Tawau Medical Centre di Tawau.

Hospital KMI Healthcare menyediakan penjagaan kesihatan berkualiti dan perkhidmatan yang cekap pada harga mampu milik untuk manfaat komuniti.

Semua hospital yang dikendalikannya menyediakan bilik-bilik katil tunggal bagi memastikan tahap privasi dan keselesaan pesakit serta penjaga.

Berita Harian X