Selasa, 30 November 2021 | 7:46pm

Ramssol buka hab pejabat baharu canggih di Cyberjaya

KUALA LUMPUR: Ramssol Group Bhd (Ramssol), peneraju penyelesaian Pengurusan Modal Insan (HCM) merancang membuka hab pejabat baharu menjelang suku kedua tahun depan, yang dilengkapi sepenuhnya teknologi canggih untuk menawarkan pelanggan perkhidmatan lebih baik selain memenuhi keperluan pengembangannya.

Hab tiga tingkat berkeluasan 6,205 kaki persegi yang bersebelahan dengan pejabat semasanya di Cyberjaya, akan akan memenuhi rancangan pertumbuhan untuk pasaran Malaysia dan dilengkapi dengan teknologi mesyuarat maya termaju untuk memupuk kecekapan kerja.

"Bilik lembaga pengarah baharu itu akan menyediakan komunikasi maya yang lancar kepada pekerja kerana ia dilengkapi dengan teknologi terkini yang dipertingkatkan dengan keupayaan kecerdasan buatan seperti pengecaman muka, sistem kawalan berasaskan suara, serta keupayaan untuk mengurus kamera atau peranti audio dengan mudah alih. telefon dan komputer riba.

"Bilik lembaga pengarah baharu juga akan berfungsi sebagai bilik pameran untuk menyediakan pelanggan berpotensi pengalaman langsung tentang perkara yang boleh disediakan oleh Ramssol dalam penyelesaian teknologi pejabat kerana ia dilengkapi dengan pengalaman pengguna yang lebih baik, fungsi yang lebih besar dan keupayaan teknikal yang diperlukan dalam kerja pasca-pandemik," menurut Ramssol dalam satu kenyataan.

Pengarah Urusan Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif Ramssol, Cllement Tan Chee Seng, berkata pembukaan hab baharu adalah langkah penting dan menjadi sebahagian strategi syarikat membangunkan hab operasi yang memudahkan pengembangan rangkaian global.

"Langkah pengembangan operasi ini menyediakan kami kapasiti dan penyumberan untuk memenuhi keperluan penyelesaian HCM inovatif dan teknologi kreatif yang sentiasa berkembang untuk organisasi.

"Pejabat baharu akan membantu mengukuhkan kepakaran sedia ada Ramssol dan memastikan kami akan terus menyediakan teknologi HCM termaju serta menyampaikan nilai kepada pelanggan yang hebat seterusnya memacu organisasi untuk berprestasi lebih baik.

"Kami percaya bahawa pengembangan operasi kami melalui pejabat baharu akan menyokong pertumbuhan kami dan Ramssol berada pada kedudukan yang baik untuk meraih permintaan dan mengembangkan jejak serantau kami di Asia Tenggara," katanya.

Pembukaan pejabat baharu itu menunjukkan komitmen Syarikat untuk memajukan pelanggan menerusi penyelesaian teknologi HCM tercanggih di pasaran hari ini dan ke masa hadapan seiring dengan evolusi industri, jelas Chee Seng.

Berita Harian X