Selasa, 18 April 2023 | 5:21pm
Foto fail AADK
Foto fail AADK

Lawatan keluarga klien AADK sempena Aidilfitri pada 24 April - 1 Mei

KUALA LUMPUR: Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) membuka sesi lawatan khas sempena Aidilfitri untuk keluarga atau penjaga klien di 30 Pusat Pemulihan Penagihan Narkotik (PUSPEN) di seluruh negara bermula 25 April sehingga 1 Mei ini.

AADK dalam satu kenyataan hari ini, berkata lawatan itu bertujuan untuk merapatkan hubungan antara klien dan keluarga, mendapatkan sokongan moral dan emosi antara satu sama lain.

"Melalui program ini, keluarga dapat melihat perkembangan pemulihan klien yang mengikuti Program Rawatan dan Pemulihan Dalam Institusi (RPDI) AADK.

"Lawatan keluarga ini juga memberi ruang dan peluang antara keluarga atau penjaga dan klien untuk bertemu serta melihat kepulihan klien," katanya.

Menurut kenyataan itu lagi, semua keluarga atau penjaga yang ingin menyertai sesi lawatan itu dikehendaki menghubungi PUSPEN terlebih dahulu menerusi panggilan telefon, mesej pesanan ringkas (SMS), pesanan aplikasi WhatsApp, surat atau e-mel.

Katanya, orang ramai boleh menghubungi PUSPEN berkaitan untuk mendapatkan maklumat lanjut melalui Talian Hotline Helo AADK di talian 1-800-22-AADK (2235) atau 019-626 2233 (WhatsApp) bagi mendapatkan nasihat atau aduan berkaitan permasalahan dadah.

Berita Harian X