Selasa, 21 March 2023 | 2:44pm

Maxis komited bantu perniagaan terajui dunia digital

BAGI memacu perbualan mendalam mengenai transformasi digital memperkasakan perniagaan Malaysia, Maxis mengadakan forum Maxis Business Spark Engage untuk membolehkan perusahaan mendapat kelebihan dalam landskap digital yang serba pantas dan tidak menentu.

Pada majlis yang diadakan baru-baru ini di Kuala Lumpur, Maxis mengetuai sesi panel bagi topik "Formula Kemenangan untuk Membina Kelebihan dalam Ketidaktentuan".

Forum ini menampilkan Ketua Segmen Korporat dan PKS Maxis, Kevin Lee, Ketua Pegawai Keselamatan Lapangan Asia Pasifik Palo Alto Security, Ian Lim dan Naib Presiden Operasi Holiday Tours, Lawrence Annies sebagai ahli panel.

Ia membincangkan komponen utama yang diperlukan untuk mencapai kelebihan sedemikian termasuk mempercepatkan penggunaan teknologi, mengautomasikan tugas manual, melindungi aset digital, dan faedah bekerjasama dengan penyedia penyelesaian IT yang sesuai.

Perbincangan tumpuan tahun ini menampilkan pemenang Grand Prix sebanyak 13 kali, David Coulthard dan pengarang F1 terkenal, Lee McKenzie yang berkongsi pandangan mereka mengenai bagaimana teknologi telah mengubah dunia perlumbaan F1.

Coulthard turut menekankan kepentingan kepercayaan, kerja berpasukan dan semangat dalam menggunakan data masa nyata bagi memastikan ketepatan dan hasil yang optimum, serta amalan terbaik yang boleh digunakan untuk mana-mana perniagaan.

Menurut Ketua Segmen Korporat dan PKS Maxis, Kevin Lee, transformasi digital adalah perjalanan berterusan dan sentiasa mempunyai sesuatu yang baharu untuk ditemui dalam persekitaran yang dipacu teknologi.

"Inilah sebab siri Maxis Business Spark telah berkembang menjadi platform yang memberi peluang kepada perniagaan daripada pelbagai saiz untuk menyelami isu-isu penting yang boleh ditangani secara kolektif, membincangkan penyelesaian serta mendapat manfaat daripada pengetahuan dan pengalaman," kata Kevin Lee.

Ini merupakan tahun keempat Maxis menganjurkan Maxis Business Spark dan Spark Engage 2023 menjadi tarikan baharu acara tersebut.

Acara bukan sahaja membuka peluang kepada perniagaan untuk belajar daripada pakar industri malah meluaskan rangkaian dan membina kerjasama dengan perusahaan lain.

Forum eksklusif ini turut menarik pelbagai pemimpin dari perniagaan terkemuka yang terdiri daripada Ketua Pegawai IT, Pengarah, dan Ketua Jabatan IT yang mewakili PKS utama, syarikat besar dan organisasi kerajaan.

Dengan rekod prestasi yang terbukti dalam membantu organisasi menggunakan dan memanfaatkan teknologi, Maxis Business komited bagi membantu perniagaan untuk menerajui transformasi digital mereka.

Untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana Maxis Business boleh membantu perjalanan digital perniagaan, layari https://business.maxis.com.my/en/campaign/maxis-right-expertise/

Berita Harian X