Ahad, 20 November 2022 | 3:50pm

'Tewas bukan penamat kerjaya'

KUALA LUMPUR: "Semoga Tambun terus maju bersama Ahli Parlimen baharu," kata bekas Ahli Parlimen Tambun, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu.

Calon Perikatan Nasional (PN) itu menerima kekalahannya dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15), namun tidak menganggap ia penamat kariernya dalam arena politik negara.

Beliau juga memberi bayangan akan kembali dengan lebih kuat selepas ini bagi merebut kerusi itu.

"Terima kasih warga Tambun yang sudah menjalankan tanggungjawab anda untuk mengundi. Semoga Tambun terus maju bersama Ahli Parlimen baharu.

"Perjuangan ini tidak akan terhenti di sini. Semoga kita bertemu kembali. We will come back stronger! Insya-Allah," tulisnya dalam ciapan di Twitter, hari ini.

Pada PRU15 semalam, Timbalan Presiden BERSATU itu tewas kepada

Pengerusi Pakatan Harapan (PH), Datuk Seri Anwar Ibrahim yang memenangi kerusi Parlimen Tambun dengan memperoleh 49,625 undi.

Ahmad Faizal selaku bekas penyandang kerusi itu memperolehi 45,889 undi sementara calon Barisan Nasional Datuk Aminuddin Md Hanafiah mendapat undian sebanyak 28,140 dan calon Pejuang, Abdul Rahim Tahir sebanyak 1,115 undi.

Sebelum ini, Parlimen Tambun menarik perhatian sepanjang kempen PRU15 apabila Anwar bertanding di situ.

Kempen di Tambun juga menarik perhatian apabila pasukan PH dan PN 'berperang' poster dan 'billboard' gergasi bagi menarik perhatian pengundi.

Berita Harian X