Selasa, 8 November 2022 | 8:10am

PRU15: Kempen sudah masuk 'gear lima' - Takiyuddin

KOTA BHARU: Calon Parlimen Kota Bharu, Datuk Seri Takiyuddin Hassan mengakui sudah menggerakkan jentera kempennya pada 'gear lima' dan berharap dapat mengekalkan prestasi sehingga hari pengundian, 19 November ini.

"Saya sudah gerakkan jentera 100 peratus menggunakan 'gear lima' untuk berkempen.

"Gerak kerja dilakukan merangkumi tiga Dewan Undangan Negeri (DUN) iaitu Tanjong Mas, Kota Lama dan Bunut Payong.

"Untuk keseluruhan Kota Bharu, saya sudah meninjau dan alhamdulillah kempen setakat ini berjalan lancar. Kita tak boleh membuang masa, sebaliknya setiap minit dimanfaatkan sebaik mungkin kerana tempoh berkempen sudah tidak panjang," katanya memaklumkan Parlimen Kota Bharu mempunyai 33 Pusat Daerah Mengundi.

Takiyuddin yang juga Menteri Tenaga dan Sumber Asli juga optimis mampu mengekalkan kemenangan di Parlimen itu.

"Saya sudah menjadi Ahli Parlimen Kota Bharu selama dua penggal, selain pernah menjadi Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dan berharap pengundi terus memberi kepercayaan kepada saya pada PRU15.

"Parlimen Kota Bharu mempunyai seramai 116,503 pengundi dengan 14 peratus pengundi masyarakat Cina, satu peratus masyarakat India, manakala selebihnya Melayu.

"Saya memohon kepada pengundi supaya terus memberi mandat kepada PAS dengan rekod baik kita yang ditunjukkan selama ini," katanya yang juga Setiausaha Agung PAS ketika ditemui.

Setiausaha Agung PAS, Datuk Seri Takiyuddin Hassan. - Foto NSTP
Setiausaha Agung PAS, Datuk Seri Takiyuddin Hassan. - Foto NSTP
Berita Harian X