Selasa, 25 Oktober 2022 | 5:11pm

Aplikasi percuma tiga dalam satu

Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) yang bakal berlangsung pada November ini, menjadikan Lumi News satu-satunya aplikasi yang diperlukan.

Aplikasi Lumi News membawa berita penting dan terkini yang boleh dipercayai tentang PRU15 daripada lebih 50 media, termasuk Berita Harian, Harian Metro, dan Oh Bulan!

Dengan aplikasi ini, pengguna Lumi News boleh melayari artikel dan video daripada lebih 50 media dengan mudah dan percuma lalu berkongsi dengan pantas kepada kawan serta keluarga.

Pengguna boleh mendapatkan notifikasi untuk mendapatkan berita yang trending dan tergempar apabila mereka 'ikuti' media tersebut dalam aplikasi Lumi News.

Pengguna juga boleh membaca artikel mengikut topik yang diingini sahaja dan banyak lagi ciri ditawarkan aplikasi Lumi News.

Sedia bahasa pilihan pengguna 

Pengguna Lumi News boleh mendapatkan sebarang maklumat dan berita terkini dengan bahasa pilihan mereka iaitu Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan Bahasa Mandarin.

Pengguna boleh melayari suapan berita atau mengikuti penerbit-penerbit berita, memilih topik yang diminati, dan menerima notifikasi setiap kali sesuatu topik menjadi carian popular. 

Selain mendapatkan berita di saluran media sosial atau hanya bergantung kepada berita yang disampaikan rakan-rakan, aplikasi berita Lumi ini juga memudahkan orang ramai untuk mengetahui apa yang berlaku di sekeliling mereka.

Pengguna juga boleh memeriksa berita yang dilaporkan oleh pelbagai laman berita, dan mengesahkan berita tular yang diperoleh tersebut sahih atau tidak.

Aplikasi Lumi News memberi jaminan pengguna akan menerima berita terkini secara pantas daripada media-media terbesar di Malaysia.

Image

Aplikasi Lumi News boleh dimuat turun secara percuma di Google Play, Apple App Store dan HuaWei AppGallery.

Muat turun dan gunakan Lumi News untuk mendapatkan berita terkini dengan mudah dan percuma di https://luminews.my/ms

Berita Harian X