Isnin, 5 September 2022 | 3:06pm
- Foto hiasan
- Foto hiasan

Dituduh meraba, pukul pelakon remaja popular, bapa buat laporan polis

KUALA LUMPUR: Polis mengesahkan bapa kepada seorang pelakon remaja perempuan membuat laporan polis berhubung pendedahan anaknya di media sosial, baru-baru ini, mendakwa menjadi mangsa gangguan seksual dan dipukul lelaki itu.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Azmi Abu Kassim ketika mengesahkan perkara itu, memaklumkan bapa pelakon itu membuat laporan polis di Balai Polis Bandar Baharu, Kedah, semalam, untuk menafikan dakwaan itu.

Bagaimanapun, beliau berkata, Polis Kuala Lumpur belum menerima sebarang laporan polis daripada pelakon remaja terbabit atau daripada mana-mana pihak berkaitan perkara itu.

"Setakat ini, tiada laporan diterima berkaitan perkara itu di Kuala Lumpur," katanya ketika dihubungi, hari ini.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Azmi Abu Kassim.
Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Azmi Abu Kassim.

Baru-baru ini, pelakon berusia 15 tahun menerusi satu temubual di YouTube 'Bros Gang TV' membuat pendedahan mengejutkan mengenai sikap sebenar bapa kandungnya yang didakwa suka menonton filem lucah.

Menerusi temubual itu, pelakon itu turut mendakwa dia sering diraba dan dicium bapa kandungnya, ketika dia berusia lima hingga enam tahun.

Lelaki itu juga didakwa melakukan gangguan seksual terhadap pelakon remaja itu termasuk melakukan onani di hadapannya.

Malah dia dikatakan mengajak anak perempuannya itu menonton video lucah bersama-sama.

Sementara itu, semalam, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Harun dilaporkan berkata, pihaknya bersedia memanggil pelakon remaja itu jika ada laporan dibuat.

Katanya, setakat ini belum ada laporan rasmi diterima pihaknya dan beliau juga baru mengetahui perkara itu menerusi laporan media.

Berita Harian X