Rabu, 22 Jun 2022 | 9:36am
Air Selangor
Air Selangor

Bekalan air di Wilayah Petaling pulih sepenuhnya

KUALA LUMPUR: Gangguan bekalan air di 47 kawasan yang terjejas di Wilayah Petaling akibat kerja penambahbaikan sistem bekalan air di Kolam Air Bukit Dengkil semalam pulih sepenuhnya jam 7 pagi tadi.

Ketua Komunikasi Korporat Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor), Elina Baseri, berkata pihaknya mengucapkan terima kasih kepada pengguna atas kesabaran dan kerjasama yang diberikan sepanjang tempoh gangguan bekalan air tidak berjadual itu.

Katanya, pengguna disarankan untuk mendapatkan maklumat rasmi gangguan bekalan air menerusi semua medium komunikasi rasmi Air Selangor iaitu aplikasi Air Selangor, Twitter, Facebook, Instagram dan laman sesawang www.airselangor.com.

"Sebarang pertanyaan dan aduan boleh diajukan di talian 15300 atau Help Centre di aplikasi Air Selangor," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Semalam, sebanyak 47 kawasan di Wilayah Petaling dilaporkan mengalami gangguan bekalan air berjadual selama 24 jam susulan kerja-kerja penambahbaikan sistem bekalan air di Kolam Air Bukit Dengkil.

– BERNAMA

Berita Harian X