Jumaat, 28 April 2017 | 6:00am

Sha Altaher perkenal 3 wangian Widad

SHARIFAH Khadijah hasilkan minyak wangi sendiri sejajar dengan kemunculan single pertama, Haruman Cinta. - Foto Halimaton Saadiah Sulaiman
SHARIFAH Khadijah hasilkan minyak wangi sendiri sejajar dengan kemunculan single pertama, Haruman Cinta. - Foto Halimaton Saadiah Sulaiman

KUALA LUMPUR: Penyanyi baharu, Dr Sharifah Khadijah Syed Mustafa, 24, yang memiliki produk wangian sendiri yakin penyertaannya dalam Fiesta Muslimah BH 2017 (FMBH'17), pada awal Jun depan, sebagai lokasi tepat untuk mendekatkan lagi produk itu pada orang ramai.

Beliau yang dikenali sebagai Sha Altaher berkata, wangian berasaskan pati bunga-bungaan dengan jenama, Widad antara produk yang menanti pengunjung pada FMBH'17, di Pusat Konvesnyen Shah Alam (SACC), pada 2 hingga 4 Jun depan.

Katanya, produk wangian itu dikeluarkan seiring dengan kemunculan single pertamanya, Haruman Cinta sebagai penghargaan kepada pembeli wangian Widad selagi stok masih ada.

"Produk ini mendapat sambutan menggalakkan sejak dipasarkan, pada April lalu.

"Saya penggemar wangian. Niat untuk menjual produk sendiri sebelum ini memang ada tetapi saya perlu memastikan benar-benar bersedia.

"Selepas tamat latihan sebagai doktor pelatih di sebuah hospital kerajaan baru-baru ini, saya mula fokus kepada perniagaan minyak wangi ini," katanya.

Tiga pilihan menarik

Kata Dr Sharifah Khadijah, produk itu menyediakan tiga haruman, iaitu Taj Mahal Midnight khusus untuk wanita yang gemarkan haruman bunga manakala Pablo Legend yang dihasilkan untuk lelaki yang gemar bauan maskulin dan segar.

"Kita juga ada menjual wangian unisex, Mudiwa Amor yang mana haruman ini lebih kepada haruman buah yang jarang ditemui di negara ini.

"Ia menggunakan rumusan pati limau Mandarin yang hanya boleh diperoleh di negara beriklim panas sepanjang tahun seperti Afrika," katanya.

Lebih menarik, haruman unisex itu memberi haruman yang mengeluarkan bau cukup misteri, sesuai bagi mereka yang gemar tampil unik daripada individu lain.

Dihasilkan sendiri

Beliau berkata, kajian dan formulasi produk dihasilkan sendiri mengambil masa selama empat bulan sebelum diproses menjadi haruman.

Manakala pati minyak wangi itu diimport dari Perancis dan Singapura.

"Antara kelebihan produk Widad ini adalah pembungkusan yang begitu sesuai dengan setiap jenis wangian.

"Bagi wanita, penutup botol dan kotak dari warna merah jambu, lelaki pula menerusi warna hitam sementara rona biru untuk wangian unisex," katanya.

Harga RM38 untuk 30 mililiter (ml).

TIGA haruman Widad.
TIGA haruman Widad.

Yakin dengan nama BH

Beliau berkata, antara alasan kenapa beliau memilih untuk memasarkan produk wangian itu kerana pada FMBH'17 adalah kerana yakin sambutan bakal diberi pengunjung selain melihat BH sebagai jenama akhbar yang kukuh.

"Ini penyertaan pertama kali di FMBH'17 dan diharap membuka pintu rezeki untuk pertama saya ini untuk terus dikenali dan membantu usahawan seperti saya bertapak dalam dunia perniagaan," katanya.

Pada masa sama, beliau berharap sambutan diterima berupaya menaikkan nama jenama wangian tempatan dalam industri kecantikan tanah air.

Info
Fiesta Muslimah BH 2017

  • Berkonsepkan pasar lokal.
  • 2-4 Jun (bermula jam 10 pagi - 12 malam)
  • Menyediakan 130 gerai jualan pelbagai produk khususnya fesyen Muslimah.
  • Maklumat lanjut hubungi Hani dan Lisa, 014-6639447, 013-2112591, 018-2742140 dan 012-6088968.
  • Emel : shuelliscomm@gmail.com

Berita Harian X