Rabu, 25 Mei 2016 | 9:08am

2 remaja lemas di Pantai Geliga, Terengganu

KEMAMAN: Kegembiraan tiga remaja yang mandi di Pantai Geliga, di sini semalam bertukar tragedi apabila dua daripadanya lemas akibat ditelan ombak besar.

Pegawai Zon 2 Jabatan Bomba dan Penyelamat Terengganu, Azmi Ab Rahim, berkata mayat Amier Syafiq Azahari, 14 tahun ditemukan terdampar di pesisir pantai pada 5.50 petang semalam oleh orang kampung dalam jarak kira-kira 25 meter dari lokasi mangsa mandi.

Mayat rakannya Mohd Arif Azaharudin, 14, turut dijumpai terdampar di pesisir pantai kira-kira 6.40 pagi tadi oleh pasukan keselamatan yang melakukan rondaan.

"Ketika sedang melakukan rondaan di pesisir pantai pasukan penyelamat mengesan mayat mangsa pada jarak 20 meter dari lokasi mayat pertama," katanya.

Dalam kejadian itu tiga pelajar tingkatan dua Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Geliga, dipercayai mandi-manda di kawasan pantai berkenaan kira-kira 4.30 petang semalam.

Bagaimanapun ketika sedang mandi mereka dipukul ombak dan dihanyutkan arus deras sebelum terkapai-kapai kelemasan.

Seorang lagi rakan mereka Alif Mursidi Awang, 14, berjaya menyelamatkan diri.

Azmi berkata mayat mangsa diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut dan dihantar ke Unit Forensik Kemaman untuk dibedah siasat. - BERNAMA

Berita Harian X