Jumaat, 20 Februari 2015 | 1:22pm

Lelaki warga asing parah ditikam di Butterworth

BUTTERWORTH: Seorang lelaki dipercayai warga asing cedera parah selepas ditikam dan ditetak oleh beberapa suspek dalam kejadian di hadapan sebuah bank di Chain Ferry di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara (SPU), ACP Abdul Rahman Ibrahim, berkata mangsa yang dipercayai berusia awal 20-an, ditemui orang awam yang melalui kawasan berkenaan pada 1 pagi sebelum menghubungi ambulans.

"Pihak Hospital Seberang Jaya (HSJ) menghubungi polis untuk memaklumkan seorang lelaki yang mengalami kecederaan parah akibat ditetak dan ditikam.

"Ketika polis sampai di hospital, mangsa telah dibawa ke bilik pembedahan untuk rawatan lanjut kerana keadaannya yang kritikal serta tidak sedarkan diri," katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Beliau berkata, berdasarkan maklumat daripada doktor yang merawat mangsa, lelaki itu cedera akibat ditikam di bahagian perut sehingga ususnya terkeluar.

Katanya, pemeriksaan awal juga mendapati terdapat kesan tetak di bahagian belakang badan dan rusuk kiri serta pendarahan dalaman akibat dipukul.

"Mangsa dipercayai diserang lebih daripada seorang lelaki dan polis sedang mendapatkan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di kawasan mangsa ditemui bagi membantu siasatan kes berkenaan.

"Polis tidak menemui sebarang dokumen perjalanan diri pada mangsa dan setakat ini kami belum dapat menemui lelaki itu kerana dia masih belum sedar," katanya.

Sehubungan itu, polis meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung insiden itu supaya menghubungi balai polis berdekatan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan.

- BERNAMA

Berita Harian X