Rabu, 18 Disember 2019 | 6:03pm
ZARA menafikan isu video mesej mesra bersama seorang wanita sebagai punca dia dan Hafreez putus tunang. - Foto Nur Adibah Ahmad Izam
ZARA menafikan isu video mesej mesra bersama seorang wanita sebagai punca dia dan Hafreez putus tunang. - Foto Nur Adibah Ahmad Izam

'Wanita itu bukan punca kami putus tunang'

KUALA LUMPUR: “Saya dan wanita itu cuma kawan baik. Video mesej yang tular itu sekadar komunikasi antara kawan. Saya tidak tahu apa tujuan dia memuat naik rakaman itu di laman sosial”.

Demikian penjelasan pelakon Zara Zya mengenai video mesej mesra bersama seorang wanita yang tular di media sosial sejak semalam.

Menafikan isu itu sebagai punca dia dan pelakon, Hafreez Adam, putus tunang, bulan lalu, Zara berkata, tidak timbul persoalan kehadiran orang ketiga yang menyebabkan mereka membawa haluan masing-masing.

“Sumpah, itu bukan punca kami putus kerana saya dan wanita terbabit hanya berkawan. Serius, saya bukan ke arah itu (hubungan sejenis).

“Rasanya orang lain pun apabila bermesej dengan kawan perempuan yang rapat, pasti ada menyebut perkataan sayang,” katanya.

Ditanya mengenai video yang tular itu, Zara berkata, dia sudah mendapatkan penjelasan wanita itu, namun tidak pasti mengapa dia memuat naik rakaman itu.

Zara juga menyifatkan tindakan penyebaran video itu secara tidak langsung akan dijadikan alasan oleh orang luar untuk memperbesarkan isu dia putus tunang.

“Mungkin ada orang sengaja mahu mencetuskan isu, sedangkan bagi saya, ia hanya perkara kecil,” katanya.

Sementara itu, Hafreez ketika dihubungi, turut menafikan kehadiran wanita itu sebagai punca dia dan Zara berpisah.

Hafreez berkata, tidak mungkin bekas tunangnya itu menjalin hubungan sejenis kerana sepanjang mengenali Zara, dia tidak pernah melakukan perkara yang boleh menimbulkan syak wasangka.

“Video itu bukan punca kami putus, malah sepanjang mengenali Zara, dia sangat manja dan tidak pernah pula berkelakuan pelik.

“Saya tidak tahu, tetapi mungkin juga ada orang yang berniat tidak baik terhadapnya. Namun, saya tidak dapat mengulas panjang mengenai isu ini kerana dia bukan tunang saya lagi.

“Saya juga tidak mahu masuk campur dalam urusan peribadinya,” kata Hafreez.

Terdahulu, Hafreez memaklumkan, hubungannya dengan Zara terlerai selepas sebulan mereka bertunang. Pasangan itu bertunang pada 12 Oktober lalu.

Berita Harian X