Selasa, 3 Disember 2019 | 6:13pm
ZARA yakin ujian alam pertunangan membuatkan dia lebih matang dan semakin memahami Hafreez. - Foto Aziah Azmee
ZARA yakin ujian alam pertunangan membuatkan dia lebih matang dan semakin memahami Hafreez. - Foto Aziah Azmee

Pasangan mana tak diuji? - Zara Zya

KUALA LUMPUR: “Sama seperti pasangan lain, kami juga berdepan dugaan ketika menempuh alam pertunangan. Namun, ia sama sekali tiada kaitan dengan orang ketiga”.

Demikian penjelasan pelakon Zara Zya yang mengakui, ikatan pertunangannya dengan Hafreez Adam turut berdepan cabaran yang menguji keutuhan dan kesetiaan cinta mereka.

Zara berkata, sebelum ini, hampir dua minggu mereka ‘merajuk’ antara satu sama lain, tetapi bersyukur masalah itu tidak berlarutan dan dapat diselesaikan dengan baik.

“Masalah timbul berpunca daripada diri kami. Biasalah apabila mahu melakukan perkara yang baik, pelbagai ujian datang untuk menguji apakah kita kuat menempuhi atau sebaliknya.

“Tetapi, ada pula membayangkan masalah kami berpunca daripada campur tangan orang ketiga. Mungkin andaian itu timbul apabila kami jarang memuat naik gambar berdua.

“Bagi saya, memadai orang tahu kami sudah bertunang, selebihnya biar saya dan Hafreez simpan sendiri,” katanya.

Pasangan yang berkenalan ketika bergandingan dalam drama Monalisa pada 2017 mengikat tali pertunangan pada 12 Oktober lalu. Mereka merancang mendirikan rumah tangga pada Oktober tahun depan.

Jualan syarikat induk Zara, Inditex merosot semasa penularan COVID-19 - Foto Bloomberg
Jualan syarikat induk Zara, Inditex merosot semasa penularan COVID-19 - Foto Bloomberg

Zara bagaimanapun, tidak menolak kesibukan kerja turut menjadi antara faktor mereka berselisih faham, terutama apabila jarang berjumpa.

“Memang dari dahulu, kami jarang berjumpa kerana jadual kerja padat. Bayangkan, masa untuk bersama keluarga juga terbatas. Buat masa ini, kami hanya berhubung menerusi telefon.

“Dalam perhubungan, kepercayaan dan saling memahami sangat penting. Apa juga masalah perlu diselesaikan dengan matang. Ia membuatkan kita lebih memahami pasangan masing-masing,” katanya.

Berita Harian X