Sabtu, 31 Ogos 2019 | 6:34pm
PELAKON, Sharnaaz Ahmad, reda andai perpisahan yang dipinta oleh isterinya, Noor Nabila. - NSTP/Halimaton Saadiah Sulaiman
PELAKON, Sharnaaz Ahmad, reda andai perpisahan yang dipinta oleh isterinya, Noor Nabila. - NSTP/Halimaton Saadiah Sulaiman

Saya reda jika perpisahan yang dipinta - Sharnaaz

KUALA LUMPUR: Pelakon, Sharnaaz Ahmad, 34, menerima dengan penuh reda andai perpisahan menjadi jalan akhir menamatkan kemelut melanda rumah tangganya bersama Noor Nabila.

Kata bintang Juvana berkenaan, jika perpisahan yang dipinta isterinya, tiada apa lagi mampu dilakukannya.

“Jujurnya, lidah saya kelu untuk berkata apa-apa. Memandangkan dia (Nabila) yang meminta perkara itu (perceraian), saya kena ikut sajalah.

"Saya takkan bercakap perkara yang buruk kerana saya masih matang dan waras untuk berfikir. Nabila ialah ibu kepada anak kami (Jebat Jayden).

"Hal rumah tangga adalah terlalu peribadi. Sejak awal lagi, saya tidak gemar berkongsi (mengenai perkara itu) dengan media. Namun, berikutan ia sudah dibawa ke mahkamah, saya sekadar ingin memaklumkan, saya cukup matang untuk melaluinya," katanya kepada BH Online.

Sharnaaz berkata demikian ketika mengulas pengesahan isterinya kepada BH Online, hari ini, dia sudah pun memfailkan perceraian terhadap dirinya.

Nabila, 35, bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai tindakannya berbuat demikian.

Kata Sharnaaz yang akan muncul dengan filem, Wangi, tidak lama lagi, seandainya sesuatu tidak manis berlaku terhadap rumah tangganya, dia akan menerimanya secara budiman.

"Mungkin inilah harga harus saya bayar terhadap setiap keputusan yang saya buat dalam hidup.

"Saya terima dugaan ini secara budiman. Saya lelaki dan orang yang sentiasa tidak gentar menerima risiko dalam hidup," katanya.

Sharnaaz turut berkata, saat berdepan ujian sedemikian, dia memanjat kesyukuran kerana keluarga sentiasa berada di belakangnya untuk memberikan sokongan moral.

"Ibu bapa dan adik-beradik saya tidak pernah masuk campur dalam hal rumah tangga kami. Ia prinsip keluarga saya sejak awal lagi. Mereka yakin, saya sudah matang untuk menanganinya.

"Namun, mereka takkan membiarkan saya bersendirian melalui saat sukar, sebaliknya sentiasa memberikan sokongan moral buat saya," kata Sharnaaz yang mendakwa sudah melantik peguam bagi mengendalikan kes berkenaan.

ANTARA kenangan manis dikongsi Sharnaaz di Instagramnya, penghujung Jun lalu.
ANTARA kenangan manis dikongsi Sharnaaz di Instagramnya, penghujung Jun lalu.

Sharnaaz menambah, apa sahaja yang berlaku, Jebat tetap menjadi keutamaan dirinya.

"Insya-Allah, saya baik-baik sahaja. Saya percaya, apa yang berlaku dalam hidup pasti ada hikmahnya. Apa yang penting adalah fokus dan keutamaan diberikan kepada anak kami,” ujar pelakon itu yang seboleh-bolehnya enggan melihat si kecil terheret sama dalam kemelut melanda.

Dalam pada itu, menjawab tuduhan liar warganet konon masalah rumah tangga dihadapinya mempunyai kaitan dengan sikap panas baran, aktor dari Pulau Pinang itu menyifatkan dakwaan sedemikian tidak berasas.

"Baran adalah mainan 'budak-budak' sebelum kahwin," katanya.

Sharnaaz dan Nabila mendirikan rumah tangga pada 31 Mac 2017 dan mereka dikurniakan anak lelaki, Jebat Jayden, pada 30 Ogos tahun lalu.

Berita Harian X