Selasa, 19 Mei 2020 | 6:11pm

HUAWEI Y6p: Berikan nikmat skrin dan bateri besar dengan gaya besar pada harga RM559

KUALA LUMPUR : HUAWEI Y6p yang dilancarkan di pasaran Malaysia, baru-baru ini adalah antara telefon pintar yang berharga bawah RM600.

Justeru, bagi anda yang sedang mencari-cari telefon pintar terkini, pada harga mampu milik dengan spesifikasi untuk kegunaan harian, HUAWEI Y6p adalah antara model yang perlu dimasukkan ke dalam senarai pilihan.

Ini kerana telefon pintar harga mampu milik ini, berupaya untuk memenuhi kehendak dan keperluan harian semua golongan pengguna.

HUAWEI Y6P dikuasakan dengan EMUI 10.1 berasaskan Android 10 dan sebagaimana model baharu keluaran HUAWEI yang lain, ia akan hadir dengan sokongan AppGallery bagi menggantikan aplikasi Google Play Store.

Walaupun HUAWEI Y6p adalah telefon pintar peringkat permulaan, ada tiga perkara menarik mengenainya iaitu dilengkapi dengan bateri dan skrin agak besar dan juga bergaya besar!

Jangan tidak percaya, hayat bateri HUAWEI Y6p melebihi telefon pintar utama.

Ia mempunyai kuasa bateri 5000mAh yang besar untuk penggunaan harian lebih lama dan memberikan pengalaman lebih menyeronokkan, terutama ketika perayaan Hari Raya yang bakal menjelma.

Menurut ujian, HUAWEI Y Siri (HUAWEI Y9s) dilancarkan sebelum ini, kuasa bateri 4000mAh mampu bertahan sepanjang hari.

Malah, dengan kuasa bateri yang besar, ia berupaya menyokong melayari Internet sekurang-kurangnya 10 jam, bermain permainan selama 9 jam, malah boleh bermain muzik lebih dari sepanjang hari.

Bateri yang berkuasa besar juga bermaksud, pengguna tidak perlu risau untuk mencari pengecas atau membawa powerbank yang berat dan perlu dibawa bersama ke mana-mana.

Sebaliknya, boleh meneruskan keseronokan mengambil video berterusan untuk merakam kenangan penting ketika musim perayaan dan berkongsi dengan rakan serta keluarga.

Dengan reka bentuk telefon yang unik di bahagian belakang, HUAWEI Y6p hadir dalam tiga warna berbeza; Emerald Green, Phantom Purple dan Midnight Black.

Reka bentuk dan warna menarik, menambahkan lagi daya tarikan Y6p.

HUAWEI Y6p beresolusi 6.3 inci (1600x720) dengan paparan nisbah skrin-ke-badan 88.4% yang memberikan pengalaman visual luas dan mendalam atau paparan FullView Display.

Oleh itu, anda boleh menonton filem apa pun atau memainkan permainan grafik yang menarik dengan sedikit gangguan.

Untuk memastikan bahawa kenangan penting sentiasa diingati dengan mudah, HUAWEI Y6p turut dilengkapi dengan kamera belakang 13MP, termasuk kamera sudut lebar atau Ultra lebar yang dapat menampakkan seisi keluarga ketika sesi bergambar.

Kamera depan menempatkan kamera 8MP untuk memastikan bahawa video yang dibuat dapat dilihat dengan jelas di pihak lawan juga.

Bagi yang suka membuat video TikTok, pasti teruja kerana hasilnya bukan sahaja akan lebih baik tetapi lebih senang dibuat apabila setiap pergerakan dan aksi dapat dirakam dengan jelas.

Memahami bahawa pengguna gemar sekali menyimpan seberapa banyak foto dan video momen dalam hidup, HUAWEI Y6p dibina dengan ruang penyimpanan 64GB dan digabungkan dengan penyimpanan cloud percuma 15GB selama 12 bulan.

HUAWEI juga dengan pantas mengisi AppGallery dengan lebih banyak aplikasi seperti Maybank2U, RHB Bank, PB Engage, Touch n go e-wallet, shopee, lazada, Facebook, Whatsapp, Astro Go, Here WeGo dan banyak lagi!

Didatangkan dengan mekanisme pengesanan empat lapisan untuk memastikan bahawa aplikasi diperiksa secara menyeluruh bagi mengelakkan perisian malware, pengguna boleh yakin akan keselamatan aplikasi yang dimuat turun dari AppGallery.

AppGallery HUAWEI dikenali secara berterusan memberikan faedah tanpa henti kepada penggunanya seperti pelbagai ganjaran dan faedah yang dapat ditebus dari aplikasi AppGallery yang dibuat dari seluruh dunia.

AppGallery HUAWEI juga dapat diakses berbanding dengan Google di mana aplikasi tertentu dikunci kawasan AppGallery. Ini lebih selamat, lebih banyak simpanan dan banyak ganjaran.

Walaupun HUAWEI terus mengisi AppGallery dengan cepat dan lebih banyak aplikasi, kadang-kadang pengguna menginginkan aplikasi tertentu yang belum tersedia di platform.

Oleh itu, pengguna boleh memuat turun aplikasi FindApps di AppGallery. Ia berfungsi sebagai hub untuk membantu pengguna mencari aplikasi yang mereka perlukan dan mengarahkan mereka ke sumber yang ada untuk memuat turun aplikasi seperti Grab, Facebook, Telegram, Facebook lite dan lain-lain.

Sudah tahu kelebihannya, jangan tunggu lama untuk dapatkan HUAWEI Y6p.

Dapatkan telefon pintar ini sekarang bersama dengan HUAWEI Matepad T, HUAWEI Band 4 Pro pada harga RM3.69 sehari. Untuk maklumat lanjut, layari https://huaweitogether2020.3ex.com.my/

Kini, anda dapat menikmati Y6p bersama-sama dengan Matepad T untuk menonton filem, atau Band 4 Pro untuk membantu melatih anda dengan lebih baik.

Nikmati penyimpanan cloud 15 GB percuma selama 12 bulan, langganan PERCUMA selama satu bulan untuk penebusan Video HUAWEI dan VIU (penebusan bermula 25 Mei dan seterusnya, berdasarkan siapa cepat).

Pada masa yang sama, HUAWEI juga mengumumkan ketersediaan telefon Y5p pada harga RM359.

Sempena bulan Ramadan, HUAWEI akan menawarkan tawaran istimewa untuk ketibaan produk baharu pada 16 Mei 2020.

Semua produk baharu HUAWEI akan menjadi sebahagian daripada kempen promosi besar, mulai dari telefon pintar HUAWEI, tablet, hingga komputer riba dan pembesar suara.

Sesiapa yang membeli produk HUAWEI, layak mendapat hadiah percuma. Untuk maklumat lanjut mengenai tawaran promosi, sila lawati https://bit.ly/2WwR4GQ atau dapatkan HUAWEI Y6p anda hari ini pada harga hanya RM559 di https://bit.ly/3bIxiwt

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai HUAWEI AppGallery sila lawati: https://consumer.huawei.com/en/mobileservices/appgallery/

Berita Harian X