Rabu, 12 Februari 2020 | 4:14pm
KETUA Pegawai Produk dan Inovasi Celcom Axiata, Roy Ong. Berhad. NSTP/Amirudin Sahib.
KETUA Pegawai Produk dan Inovasi Celcom Axiata, Roy Ong. Berhad. NSTP/Amirudin Sahib.

Celcom Mega pelan pascabayar fleksibel

PETALING JAYA: Celcom Axiata Bhd melancarkan pelan pascabayar inovatif terbaharu dikenali sebagai Mega, pada harga RM80 sebulan.

Mega adalah pelan pascabayar pertama di Malaysia menawarkan pengguna fleksibiliti memilih internet berdasarkan penggunaan data sama ada akses kuota tanpa had atau kelajuan terpantas.

Pelan ini juga menawarkan ganjaran tunai dengan menukar kuota internet yang tidak digunakan kepada e-dompet Boost dengan 10GB bersamaan RM5.

Menerusi pelan baharu ini, pengguna bakal menikmati panggilan tanpa had ke semua rangkaian serta memiliki kebebasan memilih ‘add-ons’ sama ada internet mudah alih tanpa had atau menu ‘ala carte’ internet mudah alih berkelajuan tinggi serta kongsi pelan dengan ahli keluarga.

Ketua Pegawai Produk dan Inovasi Celcom Axiata, Roy Ong, berkata Celcom Mega menawarkan pelanggan pelan mudah alih berpatutan berdasarkan keperluan penggunaan internet di rangkaian terluas di Malaysia.

“Pengalaman internet adalah unik kepada setiap individu dan dengan pelan pascabayar Celcom Mega terkini yang inovatif, rakyat Malaysia kini boleh menyesuaikannya dengan gaya hidup serta pengalaman digital masing-masing.

“Mereka yang mahu melayari internet tanpa bimbang, boleh memilih pelan internet tanpa had untuk pengalaman tanpa henti, penstriman sepanjang masa, permainan dalam talian atau melayari internet dengan kelajuan tinggi,” katanya.

Beliau berkata demikian pada pelancaran pelan berkenaan di sini, hari ini.

Ong berkata, pelanggan yang mahukan internet berkelajuan pantas dan optimum boleh memilih pelan Internet Mudah Alih Berkelajuan Tinggi.

“Pelanggan bebas menggunakan kuota internet mereka ketika melancong ke luar negeri (melalui ciri Roam Like Home) dan menukar kuota internet tidak digunakan kepada ganjaran tunai.

“Perayauan percuma turut ditawarkan di 12 negara di Singapura, Thailand, Indonesia, Vietnam, Brunei, Kemboja, Laos, Myanmar, Filipina, Sri Lanka, Bangladesh dan Nepal,” katanya.

Pelan pascabayar terbaharu ini boleh dinikmati bermula hari ini selama dua bulan.

Sementara itu, Celcom meraih gelaran nombor satu untuk Ketersediaan 4G di Malaysia seperti dilaporkan Opensignal’s Mobile Network Experience: Malaysia September 2019 berdasarkan analisis bebas pengukuran mudah alih dicatatkan dari 1 Jun hingga 29 Ogos 2019.

Berita Harian X