Isnin, 8 April 2019 | 4:44pm
Projek Elsa, rumah dua tingkat bersambung pegangan bebas Bandar Bukit Raja, Klang.
Projek Elsa, rumah dua tingkat bersambung pegangan bebas Bandar Bukit Raja, Klang.

Elsa, Koleksi Mampu Milik Sime Darby Property habis dijual

KUALA LUMPUR: Produk hartanah di bawah Koleksi Mampu Milik Sime Darby Property Bhd yang dikenali Elsa mendapat sambutan hangat dengan 165 unit dijual pada hari pelancarannya.

Elsa, yang terdiri rumah dua tingkat bersambung pegangan bebas berkeluasan 20’ x 65’ terletak di Bandar Bukit Raja, Klang, Selangor dan harganya di bawah RM500,000.

Bandar Bukit Raja mempunyai jaringan sambungan baik dengan lebuh raya utama seperti NKVE, Lebuhraya Persekutuan, Lebuhraya Shapadu dan Lebuhraya Pantai Barat yang akan siap tidak lama lagi.

Ia juga menempatkan taman bandar seluas 100 hektar, yang terbesar di Klang, bertujuan untuk mengintegrasikan kesejahteraan ke dalam gaya hidup penduduk.

Ketua Pegawai Pemasaran dan Jualan Sime Darby Property, Gerard Yuen, berkata ia adalah permulaan yang sangat baik untuk Koleksi Mampu Milik pemaju hartanah itu.

Beliau berkata, permintaan yang kukuh untuk Elsa membuktikan keperluan pasaran bagi produk berkualiti di lokasi yang hebat dan pada harga yang tepat.

“Pelancaran koleksi ini tepat pada masanya dan sejajar dengan rakyat Malaysia aspirasi kerajaan dalam memastikan rumah lebih berpatutan untuk pertengahan dan kumpulan pendapatan rendah,” katanya dalam satu kenyataan.

Elsa menandakan pelancaran Koleksi Mampu Milik Sime Darby Property yang termasuk hartanah bertingkat dan hartanah bertanah dengan harga di bawah RM500,000 yang terletak di Lembah Klang.

Syarikat itu dijangka melancarkan lebih 5,000 rumah mampu milik dari 2019 hingga 2021 di bawah Koleksi Mampu Milik, termasuk produk pasaran berkanun dan terbuka.

Elsa adalah produk kelima di bawah kempen Primetime 8 oleh Sime Darby Property.

Primetime 8 bermula pada Mac 2019 dan membabitkan lapan pelancaran produk baharu dalam tempoh lebih lapan minggu berturut-turut, yang berakhir pada bulan ini.

Kempen itu menyaksikan beberapa kejayaan pelancaran termasuk Elmina Valley Five yang dijual 98 peratus ketika fasa pertama

dilancarkan pada 24 Mac lalu.

Primetime 8 memberi pelanggan peluang untuk membeli hartanah baharu yang dilancarkan secara strategik di Lembah Klang dan Johor.

Bagi mereka yang terlepas peluang untuk membeli Elsa, Sime Darby Property akan melancarkan satu lagi fasa "Koleksi Mampu Milik" di Bandar Bukit Raja.

Mereka yang berminat boleh mendaftar di https://www.simedarbyproperty.com/bandar-bukit-raja/atau hubungi

Sime Darby Property di talian +603-7831 2253 /1-800-88-1118.

Maklumat mengenai aktiviti dan perkembangan Sime Darby Property boleh didapati di simedarbyproperty.com, Facebook (facebook.com/SimeDarbyProperty), Instagram (instagram.com/SimeDarbyProperty) dan Aplikasi Mudah Alih Sime Darby Property

(boleh dimuat turun melalui App Store dan Google Play).

-ends-

Berita Harian X