Selasa, 8 March 2022 | 1:05pm
UMW Toyota Motor - Foto hiasan
UMW Toyota Motor - Foto hiasan

Jualan kereta UMW Toyota naik 27 peratus

KUALA LUMPUR: Prestasi memberangsangkan jualan kenderaan UMW Toyota Motor berterusan apabila menjual 6,366 unit Toyota dan 66 unit Lexus pada Februari lalu.

Pencapaian itu adalah lonjakan ketara sebanyak 27 peratus berbanding 5,026 unit Toyota dan 48 unit Lexus yang diserahkan kepada pelanggan pada bulan sama tahun lalu.

Presiden UMW Toyota Motor, K Ravindran, berkata jenama bukan nasional nombor satu itu optimis dengan prospek 2022 termasuk promosi pada Mac yang menawarkan nilai tambah bernilai RM4,000, penampilan Vios dan Yaris serta pelancaran produk akan datang yang dinanti-nantikan.

"Kami amat menghargai sokongan pelanggan terhadap jenama Toyota dan optimistik dengan pertumbuhan berterusan sektor automotif Malaysia," katanya dalam satu kenyataan.

Pada Februari, UMW Toyota Motor menganjurkan beberapa inisiatif termasuk menyumbang RM140,000 kepada Persatuan Kanser Kebangsaan Malaysia (NCSM) bagi tujuan pembelian mesin Ultrasound Doppler Digital untuk memberikan rawatan lebih baik kepada pesakit kanser.

Bulan lalu juga, pengeluar kenderaan itu memperkenalkan Toyota Camry baharu yang menawarkan prestasi yang dipertingkatkan, keselamatan yang dipertingkatkan dan keselamatan yang melancarkan penguasaan yang luar biasa.

Selain itu, UMW Toyota melancarkan cawangan 2S baharu dengan perkhidmatan badan dan cat di Skudai, Johor sebagai sebahagian daripada usahanya untuk menyampaikan Pengalaman Kualiti Toyota dan kemudahan kepada pelanggan setianya.

Pembukaan cawangan baharu itu adalah dengan kerjasama Super Evergreen (Nusajaya) Sdn Bhd untuk menampung bilangan pelanggan Toyota yang semakin meningkat di Johor.

Ia menyertai rangkaian luas kemudahan dibenarkan UMW Toyota Motor di negara ini.

Berita Harian X