Khamis, 6 Disember 2018 | 8:19pm
Peugeot 3008 memenangi anugerah Kereta Terbaik Tahun 2018 anjuran Institut Automotif Malaysia (MAI)
Peugeot 3008 memenangi anugerah Kereta Terbaik Tahun 2018 anjuran Institut Automotif Malaysia (MAI)

Peugeot 3008 menang Kereta Terbaik 2018

KUALA LUMPUR: Kenderaan utiliti sukan (SUV) Peugeot 3008 memenangi anugerah Kereta Terbaik Tahun 2018 anjuran Institut Automotif Malaysia (MAI) pada majlis di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan (Kumpulan Automotif) Naza Corporation Holdings, Datuk Samson Anand George, berkata ia satu penghormatan yang besar kepada Peugeot Malaysia untuk menerima anugerah berkenaan berikutan ia menjadi bukti kepada populariti SUV Peugeot 3008.

“Sebagai sebuah SUV yang terkenal di seluruh dunia, SUV Peugeot 3008 telah menerima lebih 60 anugerah antarabangsa dan penghargaan setakat ini dan 430,000 unit telah dijual di seluruh dunia,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata ciri-ciri keselamatan yang canggih, gaya dan keselesaan, dilengkapi dengan teknologi Peugeot i-Cockpit, menjadikan SUV itu sebagai pilihan luar biasa dalam segmen SUV dan tentunya amat dicari dalam pasaran.

SUV Peugeot 3008 mendapat pujian yang tinggi dan ulasan dari seluruh dunia sebagai SUV moden yang paling inovatif, mencerminkan gaya dan keanggunan yang sinonim dengan marque Perancis, menurut Naza Corporation.

SUV itu turut meraih Anugerah Reka Bentuk Terbaik bagi reka bentuk keseluruhan yang cemerlang dan Crossover Kompak Terbaik Tahun Ini pada majlis anugerah itu.

Pada acara sama, satu daripada jenama francais automotif Naza Group, Kia, meraih anugerah MPV Terbaik Tahun Ini – Bawah RM200,000 bagi Kia Grand Carnival 2.2D SX.

-BERNAMA

Berita Harian X