Rabu, 11 Julai 2018 | 8:02pm
Suspek diiringi Polis selepas kejadian seorang pembantu takdbir sebuah Sekolah Kolej Vokasional maut ditikam rakan sekerja di sini hari ini. - Foto Faiz Anuar
Suspek diiringi Polis selepas kejadian seorang pembantu takdbir sebuah Sekolah Kolej Vokasional maut ditikam rakan sekerja di sini hari ini. - Foto Faiz Anuar

Suspek dilihat gelisah

BANTING: Seorang guru Kolej Vokasional Sultan Abdul Samad di sini, mendakwa suspek kelihatan gelisah selepas membunuh pembantu tadbir wanita sekolah itu.

Beliau yang enggan dikenali berkata, lelaki itu kebiasaannya akan bersikap peramah dan kerap bersembang dengannya.

"Namun, ketika memasuki pejabat kira-kira jam 2.30 petang tadi, dia hanya menundukkan kepala apabila saya bertanyakan di mana Pengarah (Pengarah kolej itu) sambil menunjukkan ke arah bilik.

"Dia seolah-olah memikirkan sesuatu dan mungkin baru menyedari apa yang sudah dilakukannya," katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

Menurutnya, mangsa yang juga ketua kerani di kolej itu, dianggap pekerja yang baik dan komited.

"Suspek juga seorang yang ceria dan rajin menegur semua guru dan kami sememangnya masih terkejut dengan kejadian ini," katanya.

Dalam kejadian kira-kira jam 2 petang itu, mayat mangsa, Zaimah Mahmod, 57, ditemui di stor pejabat sekolah berkenaan akibat dicekik dan ditikam dengan pisau oleh suspek berusia 28 tahun yang juga rakan sekerjanya.

Usaha NSTP untuk menemubual keluarga mangsa bagaimanapun gagal.

Wanita yang berasal dari Terengganu itu adalah ibu tunggal dan bertugas di kolej berkenaan sejak 18 tahun lalu.

Berita Harian X